Olimpiyat madalyasını annesine armağan etti

BOTR

Aktif Üye
Esenboğa, gittiği meskeninin önünde kendisini bekleyen annesi, ağabeyi, eşi ve çocuklarına sarılarak memnunluğunu paylaştı. Esenboğa, gururla taşıdığı olimpiyat madalyasını boynundan çıkarıp annesi Sevgi Esenboğa’nın boynuna takarak Anneler Günü’nü kutladı.

Erkan Esenboğa, 7 yaşında başladığı judo sporuna babasının hastalığı sebebiyle orta verdi. Ailesinin geçimini sağlamak için çalıştığı fabrikada geçirdiği kaza kararı işitme engelli olan Erkan Esenboğa, 2011’de geri döndüğü sporla tüm pürüzleri geçerek madalyaları topladı. Antrenörü Yaşar Elen’le ulusal karşılaşmalarda birincilik kürsüsüne çıkan Esenboğa; 2012, 2016 dünya şampiyonalarında karşılaşma ve kata kısmında çifter altın madalya alırken, 2014 Bulgaristan’da yapılan İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatı’nda bronz, 2017 yılında Samsun’da organize edilen olimpiyatta ise altın madalya kazandı. Esenboğa, son olarak 2-15 Mayıs’ta Brezilya’da yapılan İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatı’nda 60 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Havalimanındaki karşılamaya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, ulusal atletin antrenörü Yaşar Elem, atlet arkadaşları katıldı. Konvoy halinde merkez Aziziye ilçesindeki konutuna giden Esenboğa’yı burada annesi, ağabeyi, eşi ve 3 oğlu karşıladı. Ulusal judocu Esenboğa elini öptüğü annesinin boynuna madalyasını takarak anneler gününü kutladı. Oğlunun yanaklarından öpen anne Sevgi Esenboğa, “Seninle gurur duyuyorum oğlum. Bu gururu her vakit bizlere ve ülkene yaşattın. Allah seni hiç bir vakit darda bırakmasın. Yabancı ülkelerde Türk bayrağını dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutuyorsun. Seninle ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

“MADALYAM ANNEM İÇİN”

Üçüncü olimpiyat madalyasını kazandığını ve gittiği her olimpiyattan eli boş dönmediğini belirten Erkan Esenboğa, “Gittiğim her yerde ülkemi muvaffakiyet ile temsil ettim. Anneme, eşime ve çocuklarıma bu gururu bir defa daha yaşattığım için memnunum. Bu madalyamı annem için kazanmıştım. Dönüş tarihimin Anneler Günü’ne denk geldiğini bildiğim için kendisine bu biçimde bir sürpriz yapmak istedim. Buradan başta annem ve eşim olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyorum. Üç erkek evladım var. Üç de olimpiyat madalyam. Bundan daha sonraki amacım 3 yıl daha sonra yapılacak olan olimpiyata da katılıp bu sporu antrenör olarak sürdürmek” diye konuştu.

Turgay İPEK/ERZURUM,(DHA)

Okumaya devam et...