Pulitzer kazananı – Haber

Amerika’nın en prestijli gazetecilik ve sanat ödüllerinden birinde kategorilerdeki yazarlara verilen Pulitzer Ödülleri Pazartesi günü açıklandı. Kazananlar arasında, aynı zamanda Book Review’un 2022’nin En İyi 10 Kitabı listesine giren üç yazar da vardı: Stay True adlı anı kitabıyla New York’lu yazar Hua Hsu ve (ilk kez Pulitzer Ödülleri için) kazanan iki romancı. ) Fiction, Barbara Kingsolver “Demon Copperhead” ve Hernan Diaz “Trust” ödülünü paylaştı.

Bu haftaki bölümde Hsu ve Diaz, sunucu Gilbert Cruz ile kitapları ve Pulitzer kazanmanın nasıl bir şey olduğu hakkında sohbet ediyor.

Anı kitabının ilk kazananı olduğunu öğrenen Hsu Cruz, “Keşke söyleyecek daha net bir şeyim olsaydı, ama gerçekten tuhaftı,” diyor. (Bu yıldan önce anılar biyografilerin yanında değerlendiriliyordu.) “Heyecan vericiydi ama aynı zamanda gerçekten tuhaf bir beden dışı deneyimdi.”

Diaz için Pulitzer duyurusu, kitabının ciltsiz basımını tanıtmak için Güney Carolina’da bir kızarmış tavuk ve gözleme restoranındayken geldi. “Tamamen kaybettim” diyor. “Dışarı çıkmak zorunda kaldım ve bunu itiraf etmekten biraz utanıyorum ama kaldırımda otururken ağladım. Ve bu üç güzel yaşlı bayan gelip bana sordular, “Ah tatlım, tatlım, iyi misin?” Ne dediğimden tam olarak emin değilim ama onlarla iyi haberi paylaştım ve birdenbire hepimiz dördü kucaklaştık. sokağın ortasında. Bu yüzden iyi bir andı.”

Bu bölüm ve genel olarak kitap incelemesi podcast’i hakkındaki düşüncelerinizi duymak isteriz. onlara gönderebilirsiniz Books@Haber.