Red Bull Homerun coşkusu Uludağ’da yaşandı

BOTR

Aktif Üye
Yılın en heyecan verici yarışı Red Bull Homerun, Bursa Uludağ’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 2020 yılının akabinde bir sefer daha Türkiye’de düzenlenen tertip, adrenalini bir daha doruklara çıkardı. Yüzlerce ekstrem spor ve adrenalin tutkununu bir ortaya getiren Red Bull Homerun, Türkiye’nin en keyifli pistlerinden biri olan Kuşaklıkaya Pisti’nde kayak ve snowboard olmak üzere iki kategoride düzenlendi.

Yarışmacıların 200 metre koşarak ekipmanlarına ulaştığı, daha sonrasında en süratli biçimde bitiş çizgisine varmaya çalıştığı tertipte yarışmacılar, dik ve süratli oluşuyla dikkat çeken pistte birinciliği elde edebilmek için kıyasıya bir gayret verdi. 217 kişinin katıldığı Red Bull Homerun’da erkekler kayakta Ali Görpınarlı, erkekler snowboard’da Kerem Gürdal, bayanlar kayakta Hande Cumbul ve bayanlar snowboard’da Gülşah Güğül birinciliği elde etti. Kazananların sürpriz ödüllere sahip olduğu tertibe katılanlar farklı ve heyecanlı bir kış sporu tecrübesi yaşarken, izleyenler de keyifli bir gün geçirdi.

Red Bull Homerun şenlik havasında

Red Bull Homerun’a birinci kere katıldığını söyleyen erkekler kayak kategorisi birincisi Ali Görpınarlı, ‘‘Red Bull Homerun’ı bu sene fark ettim. Bu tıp yarışlar için yaşım biraz geçkin lakin eski senelerda da bu tıp yarışlara katılıyordum. Birebir heyecanı bir daha yaşamak istedim. Oğlum da kayak müsabakalarında yarışıyor. Red Bull Homerun epeyce heyecanlı geldi. Bir arkadaşımla birlikte katıldık. Hoş bir rekabet ortamı vardı. Yarışın enteresan tarafı benim için koşmaktı. Kazanmak epeyce hoş oldu, her sene olsa katılırım’’ diye konuştu.

Bayanlar kategorisi birincisi Hande Cumbul ise ‘‘2020’de de Red Bull Homerun’a katılmıştım. Bu tertibi şenlik havasında görüyorum. Bu çeşit aktifliklerin kayak merkezlerinde yapılıyor olması, insanların bu spora gönül vermesini sağlıyor. Hem koşu var hem kayak var. Maksadım doğal ki de birinci olmaktı. Lakin temel kıymetli olan başlayıp, bitirmekti. Herkes hayli centilmence yarıştı. Tüm sponsorlara fazlaca teşekkür ediyorum’’ sözlerini kullandı.

Kartalkaya’dan daha sonra ikinci sefer birinci

2020 yılında Kartalkaya’da düzenlenen Red Bull Homerun’da da birinci olduğunu söyleyen bayanlar snowboard birincisi Gülşah Güğül, ‘‘Red Bull Homerun’a daha evvel Kartalkaya’da da katılmıştım. Orada da birinci olmuştum. Bu ikinci birinciliğim oldu. Snowboard’u amatör olarak yapıyorum. 23 yaşından daha sonra bu spora başladım. O yüzden bu şekil müsabakalara katılmak beni epey keyifli ediyor. Bu tertip için Red Bull’a fazlaca teşekkür ederim. daha sonradan başlayanlar için bu usul müsabakalar epey keyifli oluyor’’ diye konuştu.

Erkekler snowboard birincisi olan Kerem Gürdal da ‘‘Red Bull Homerun’a birinci kere katılıyorum. Heyecanlı bir yarış oldu. Beni en epey zorlayan koşu kısmı oldu. En heyecanlı kısım da orasıydı. Benim için snowboard’un üstüne çıktıktan daha sonra daha da sıradanleşti. Koşunun verdiği zorlukla bir uğraş ortasındaydım. Soluk soluğa bir yarıştı. Kazandığım için epey mutluyum’’ dedi.

Red Bull Homerun dünyayı dolaşıyor

Dünyanın en kıymetli kayak merkezlerinde 12 yıldır düzenlenen Red Bull Homerun, Türkiye’ye ikinci kere uğradı. Bu sene Romanya’nın Poiana Braşov kentinde yapılan Red Bull Homerun, başta İsveç olmak üzere dünyanın farklı noktalarında da gerçekleştirilecek. Şimdiye kadar Amerika’dan İngiltere’ye Almanya’dan Yunanistan’a binlerce ekstrem spor tutkunu Red Bull Homerun’la bir ortaya geldi.

Okumaya devam et...