dunyadan
Aktif Üye
Brandon Shimoda’nın yeni Hydra Medusa koleksiyonundan Çöl, eserlerinde bulunan sınırların, rüyaların, tapınakların ve yeraltı dünyalarının karmaşık lirik-tarihsel manzarasının simgesidir. Shimoda’ya bu şiirin içeriğini ve kompozisyonunu sordum ve yanıtı, yaşam ve şiir arasındaki ilişkinin ustaca, güçlü bir açıklamasıydı: “Bu şiiri, bir insani yardım grubuyla bir damla su üzerinde yürüdükten sonra akşam yazdım. Göçmenlere, hayatta kalmaya çalışan insanlara su sağlamak için saatlerce çölde yol aldık. Arizona’nın sanrılı sıcağında, Kentucky’ye ne kadar uzaklıkta olduğunu soran bir adamla tanıştık. İnsanın önemli bir parçası ulaşmak istediği yerlerde var olur ve bu dayanılmaz bir durumdur. Vahşi doğada gelecekteki benliklerimizin işaretlerini ve sembollerini takip etmek gibi. Bir şeyin -bir imgenin, bir karşılaşmanın- peşini bırakmadığını hissettiğimde şiir yazarım ama şeytan çıkarma aracı olarak değil. Gördüklerimi, duyduklarımı, yaşadıklarımı düşünüyorum ve boğuluyorum. Geceleri şiir yazıyorum, çünkü şiirler, rüyalar gibi ve içinde otladıkları manzaraların kendileri yorum olsa da, orada daha insani, güvenilir bir mantık olduğuna inanıyorum. Anne Boyer tarafından seçildi
Çöl
kaydeden Brandon Shimoda
Üç adam bir tepenin üzerinde duruyorlardı.
Üç gün uzak kaldılar
iki gün önce, aylar önce
Tepe kısa bir burundu
hangi beyaz aylar ve hayvanlar üzerinde
Destek ve çekim totemleri
bu adamların etiketli serapları
aradaki her kaktüste
tepe ve klimalı bir oda
kentucky’de miyiz Sordular.
Kaç sınır geçmemiz gerekiyor?
Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Brandon Şimoda son zamanlarda PEN Açık Kitap Ödülü’nü kazanan Hydra Medusa (Nightboat Books, 2023) ve The Grave on the Wall (City Lights, 2019) olmak üzere birçok şiir ve düzyazı kitabının yazarıdır. Japon-Amerikan tutukluluğunun anısına yazdığı bir sonraki kitabı, 2024’te City Lights tarafından yayınlanacak.
Çöl
kaydeden Brandon Shimoda
Üç adam bir tepenin üzerinde duruyorlardı.
Üç gün uzak kaldılar
iki gün önce, aylar önce
Tepe kısa bir burundu
hangi beyaz aylar ve hayvanlar üzerinde
Destek ve çekim totemleri
bu adamların etiketli serapları
aradaki her kaktüste
tepe ve klimalı bir oda
kentucky’de miyiz Sordular.
Kaç sınır geçmemiz gerekiyor?
Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Brandon Şimoda son zamanlarda PEN Açık Kitap Ödülü’nü kazanan Hydra Medusa (Nightboat Books, 2023) ve The Grave on the Wall (City Lights, 2019) olmak üzere birçok şiir ve düzyazı kitabının yazarıdır. Japon-Amerikan tutukluluğunun anısına yazdığı bir sonraki kitabı, 2024’te City Lights tarafından yayınlanacak.