Şiir: [I want to wake up]

dunyadan

Aktif Üye
Bhanu Kapil’in şiiri, paylaşılan bir arzunun doğrudan ifadesi olarak başlar. Buradaki aşk açık sözlü ve utanmaz, ona duyulan ihtiyaç ne süs ne de kılık değiştirmeyi gerektirir. Ancak şiir hatlarını ortaya koyarken, aşk da öyle. Bu uyanık bir rüya olarak aşk, yeşil teselli içinde aşk, varsayımsal aşk. Sevgili henüz gelmemiştir. Özellikleri belirsizdir. Gizem, aşkın merkezidir. Ama bu şiirde gerçekten sevdiğim şey, sonun küçücük mucizesi, sürprizi. Aniden ruh hali emir kipine geçer ve bununla – belki de – sevgili ortaya çıkar.

[I want to wake up]

kaydeden Bhanu Kapil

uyanmak istiyorum
kişinin kollarında
ben aşığım
Ve onlarla kahve iç
balkonda
Bu bir ormana açılıyor
yosun nerede
yeşil yanıyor
Sağnak yağmur.
İkimiz de
şair
Ya da birimiz öyle.
Umrumda değil
bu kişi ne yapıyor
geçim kaynağı
Veya kim olduklarını
cinsiyet içinde
Oda.
Bir mum yak sevgilim
Ve beni yere bırak
Orman zemininde.
ben senin kraliçen miyim

Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Bhanu Kapil İngiliz-Amerikalı bir yazardır. Churchill College ve Royal Society of Literature’ın bir üyesi olarak, aynı zamanda Ph.D. disiplinlerarası liderlik ve sürdürülebilirlik için yaratıcılık. Windham Campbell Ödülü ve Cholmondeley Ödülü sahibi Kapil, en son TS Eliot Ödülü sahibi How to Wash a Heart olmak üzere altı kitabın ve Prototype tarafından yazılan Incubation: A Space for Monsters’ın iki yeni baskısının yazarıdır. Londra) ve Kelsey Street Press (Berkeley).