amerikali
Üye
Jennifer Nelson’ın başlığının kurumsal jargonunun soğukluğu, şiirin çağrıştırdığı dünyanın sıcaklığı ve canlılığıyla taban tabana zıttır. “Saklama koşulu”nun ne anlama geldiğini bilen var mı? Belki sen yaparsın ama ben pek saymıyorum. Belki de bir insanın, dünyanın dışında tüm şimşek çakmış, güneşten kör olmuş enerjisiyle beklerken içeride, bunaltıcı, meşgul olma hakkını kazanmak için ne yapması gerektiğiyle ilgili bir anlamı vardır. Cümlenin amacı ne olursa olsun, kulağa kasvetli geldiği inkar edilemez, kendilerinin kimseye neşe getirmediği ve kastedilmedikleri bir kelimeler koleksiyonu gibi. Bu yüzden Nelson’ın şiiri beni mutlu etti. Buradaki haberler, başlığın önerdiğinden çok daha iyi. Anne Boyer tarafından seçildi
saklama koşulu
kaydeden Jennifer Nelson
bugün güneş
Fikir bir hediye gibi geliyor
sadece etrafında dönüyoruz
tüm hediyeler anlamına gelir
kendileri kendileridir.
Kulaktan bileğe: kan
bütün gün homurdanmak zorunda
veya kimse dinlemediğinde rahatlayın.
yere vurmaya devam ediyorum
kurtardığını dağıtmak için
gök gürültüsünden
Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Jennifer Nelson üç ciltlik şiirin yazarıdır: Aim at the Centaur Stealing Your Wife (Ugly Duckling Press, 2015), Civilization Makes Me Lonely (Ahsahta Press, 2017) ve son olarak Harm Eden (Ugly Duckling Press, 2017). 2021). Ayrıca Wisconsin-Madison Üniversitesi’nde Erken Modern Sanat alanında yardımcı doçentsiniz ve iki sanat tarihi kitabının yazarısınız: Disharmony of the Spheres: The Europe of Holbein’s Ambassadors (Penn State, 2019) ve yakında çıkacak olan Cranach: Vom German kitabı Reformasyon efsanesi” (tepki). 2023-24’te Radcliffe Enstitüsü bursiyeri olacaklar.
saklama koşulu
kaydeden Jennifer Nelson
bugün güneş
Fikir bir hediye gibi geliyor
sadece etrafında dönüyoruz
tüm hediyeler anlamına gelir
kendileri kendileridir.
Kulaktan bileğe: kan
bütün gün homurdanmak zorunda
veya kimse dinlemediğinde rahatlayın.
yere vurmaya devam ediyorum
kurtardığını dağıtmak için
gök gürültüsünden
Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Jennifer Nelson üç ciltlik şiirin yazarıdır: Aim at the Centaur Stealing Your Wife (Ugly Duckling Press, 2015), Civilization Makes Me Lonely (Ahsahta Press, 2017) ve son olarak Harm Eden (Ugly Duckling Press, 2017). 2021). Ayrıca Wisconsin-Madison Üniversitesi’nde Erken Modern Sanat alanında yardımcı doçentsiniz ve iki sanat tarihi kitabının yazarısınız: Disharmony of the Spheres: The Europe of Holbein’s Ambassadors (Penn State, 2019) ve yakında çıkacak olan Cranach: Vom German kitabı Reformasyon efsanesi” (tepki). 2023-24’te Radcliffe Enstitüsü bursiyeri olacaklar.