Şiir: vahşi ve mavi – Haber

dunyadan

Aktif Üye
Country müzisyeni ve şair Julian Talamantez Brolaski, “Vahşi ve Mavi” ile 21. yüzyıldan kalma bir ozan ağıtı yazdı. Şiir, şiirin bileşenleri olan ışık ve rüzgarla başlar. Balıkçılların ve dağların lirik tatlılığı var. Chaucer’ın Zephyr’i bile ortaya çıkıyor. Ancak şiirin ortasında bir bükülme vardır. Şairin acıklı durumu ortaya çıkar. Rüzgar esmeyecek, en azından henüz. Şiir uçmayı bırakır: bunun yerine tozlu köşede sıkışıp kalır. Diksiyon ayrıca şiirsel olmaktan çıkıp gündelik, neredeyse şiirsel olmayan ifadelere dönüşür “Gözlerim ağlıyor” ve “Piknik değil”. Üzüntü, hem şairden hem de kelime dağarcığından vahşiliği sıyırarak bunu yaptı. Sonra ışıktaki bükülme geri döner. (Bu şiir ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri Sanatçıları ve John S. ve James L. Knight Vakfı tarafından sipariş edildi ve yakın zamanda Shift Space’te biraz farklı bir biçimde yayınlandı.) Anne Boyer tarafından seçildi

vahşi ve mavi

kaydeden Julian Talamantez Brolaski

ışıkta bir bükülme olsaydı
veya not biraz bükülmüşse
sınırda olduğumuzu biliyorduk
ifade aralığı
Batı rüzgarını iyi bir kaynaktan aldım
güneyden geliyor
Çünkü dağlar baş aşağı üzerlerine doğru geliyordu.
denize paralel değil. bu yüzdendi
Büyük Ak balıkçıllar ve Sundowner Morning Glory. tatlı nefesi
Chaucer, Zephyr’in içimize üflediğini söylüyor.
Tanrım, ne zaman esecek?
Toz ve toz tavşanlarıyla köşedeyim
ağlıyorum gözlerimden. Bu bir piknik değil, bir çeşit piknik
ve kum deliklerden akar
piknik sepeti. …
Mavi olduğum zamanlar dışında vahşiyim
ve sonra ben gelenekselim,
Perdedeki silüetlerin etrafından gizlice dolaşıyorum ve bir şey hayal ediyorum
en kötüsü Oradaki bükülme ve duyguya gelince
bu notu mavimsi yaptı, sadece biliyoruz
esnekliği için

Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Julian Talamantez Brolaski (it/xe/them) bir şair, country şarkıcısı ve Of Mongrelitude (Wave Books, 2017), Advice for Lovers (City Lights, 2012) ve gowanus atropolis kitaplarının yazarıdır. (Çirkin Ördek Yavrusu Basını, 2011). Brolaski, 2023 Bagley Wright Öğretim Görevlisi, 2021 Pew Sanat ve Miras Merkezi Üyesi ve 2020 Cy Twombly Şiir Ödülü sahibidir. Grubu Juan & the Pines ile 2019 EP’si Glittering Forest’ı yayınladı. Brolaski’nin ilk uzun metrajlı albümü It’s Okay Honey’nin 4 Ağustos’ta çıkması planlanıyor.