Şiir: “Walt Whitman’a Mektuplar”dan

dunyadan

Aktif Üye
Ronald Johnson ve benim gibi Kansas’ta büyümüş biri olarak, güzelliğin çok sık sır olarak saklandığını çok çabuk öğreniyorsunuz. Tarlaların ihtişamını kimsenin bilemeyeceğine inanmak kolaydır. Ancak Johnson’ın şiiri, huşu aktarılabilirliğine dayanır. Çalışmaları da her zaman gizli bir güzellik olmuştur – genellikle yeraltı şiir ağlarında dolaşan, okuyucular tarafından beğenilen ancak bulunması zor. Johnson’ın bu şiiri içeren 1969 tarihli Valley of the Many-Colored Grasses kitabı, küçük bir şiir yayıncısı olan The Song Cave tarafından yeniden basıldı ve bu ilk kitabı yeni nesil okuyucularla buluşturdu.

“Walt Whitman’a Mektuplar”dan

kaydeden Ronald Johnson

Orada fısıldadığını duyuyorum, ey cennetin yıldızları,
Ey güneşler – Ey kabir otları…
Sen bir şey söylemezsen, ben nasıl bir şey söyleyebilirim?

hadi tünel açalım

hava
(bir köstebeğin yeşil galerileri gibi)
finale doğru

mısır tarlası
– altın, yeşil ve püsküllü kare

bize doğru hışırdayan –

hadi dalalım
bir susurasyona, yoğun sığırcıklar,

gerçeğin –
dev
Ayçiçekleri bize el sallıyor

– büyük çimen dünyası

bizi çevreleyen
Şarkı söylemek.

Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Ronald Johnson 1935’te Ashland, Kansas’ta doğdu ve 1998’de öldü. 1960’larda, Appalachian Trail’de birlikte yürüdüğü ve Johnson San Francisco’ya taşınmadan önce İngiltere’de yürüyüş yaptığı şair ve yayıncı Jonathan Williams ile ilişki kurdu. Orada Johnson ünlü bir gey deri barı işletti, birkaç yemek kitabı yazdı ve eşcinsel bir sosyal kulüp olan Rainbow Motorcycle Club’ın kurucusu oldu. Diğer şiir ciltleri arasında A Line of Poetry, A Row of Trees (1964), Songs of the Earth (1970), Radios (1977), ARK (1996, 2013) ve The Sträucher (2001) bulunmaktadır.