Sıkıcı kitap olayları? Grady Hendrix için değil.

Grady Hendrix’in ilk romanı Stray Horror 2014’te yayınlandıktan kısa bir süre sonra, Manhattan’dan Pennsylvania’daki “gerçekten güzel” bir kitapçıya gitti ve Ikea’dan sonra modellenen perili bir mobilya mağazası hikayesi hakkında okuyucularla sohbet etmeye hazırdı.

Hendrix bir telefon röportajında ”Sürdüm, sürdüm, sürdüm ve sürdüm ve rock ‘n’ roll için hazırdım ve tam anlamıyla orada oturan bir kişi vardı,” diye hatırladı. “Tamam, uyum sağlayabilirim, onunla sohbet ederim, yüz yüze yaparız diye düşündüm. “Hey, ben Grady” dedim ve korkmuş göründü. ‘Banyoda olan arkadaşımı bekliyorum’ dedi. Kimsem olmadığı ortaya çıktı.”

Pek çok yazar, yazar kasaya da göz kulak olmaya çalışan aşağılanmış bir kitapçı çalışanından oluşan bir izleyici kitlesinin önünde gereksiz bir mikrofonla tehdit etti. (Bu durumlardaki işlemler genellikle tartışılan kitabı içermez.) Hendrix kendini bir daha o duruma sokmamaya karar verdi. Gülerek, “Bir yazarlar etkinliğinde oturmaktan daha sıkıcı olan tek şey, bir yazar etkinliği yapan bir yazar olmaktır” dedi.

Hendrix yıllar içinde kendi kendini tanıtma yaklaşımını iki kurgu dışı kitap ve en son çok satanı How to Sell a Haunted House da dahil olmak üzere altı roman daha yayınlayarak geliştirdi. Bir pasajı okumak ve soru sorması için yabancılara güvenmek yerine, şimdi okuyucuları için bir saatlik tek kişilik bir gösteri sergiliyor. “Genellikle 130 ila 170 slayt arasında ilerliyorum. Konuşurum ve bazen şarkı söylerim. İyi değil. Ve her zaman kitapla ilgili, bir nevi.”

Hendrix şarkı söyleme talebini reddetti, ancak az önce çoğu kapalı gişe olan 16 mekana yaptığı sunumun perili ev satmanın ekonomik gerçekleriyle ilgili olduğunu açıkladı. Hendrix, “Temelde hayaletlerin ne, neden, ne zaman ve kim olduğunu gösteriyor” dedi. “Perili bir ev satıyorsan, hayaletler hakkında bilgi sahibi olmalısın. Ve böylece hayaletlerin hikayesi boyunca devam ediyor.” (Görünüşe göre her zaman ölü insanlar gibi görünmüyorlardı; eskiden yanan saman yığınlarına benziyorlardı. Kimin aklına gelirdi?) Slayt gösterisi film afişleri, kitap kapakları, “kötü küçük resim” içerir. ” ve grafikler , “çünkü insanlar sayıları sever”.

Hendrix, kitap imzalarken “inanılmaz derecede yavaş” hareket etme eğiliminde olduğunu itiraf etti. Olayları canlı tutmak için okuyuculara hiç hayalet görüp görmediklerini soruyor. Diğer insanların musallat olma deneyimleri hakkındaki hikayeler “rüya gibidir” dedi. “Bunları yaşayan kişi için çok şey ifade ediyorlar ama bir kez duyunca gerçekten sıkıcı oluyorlar.” Sözlerine şöyle devam etti: “Benden kendisi ve sekiz yıldır ölü olan ağabeyi için kitabını imzalamamı isteyen biri vardı. yıl. Çünkü, ‘Arada bir, onun varlığına dair gerçekten ama gerçekten güçlü bir duyguya kapılıyorum’ dediler.” Hendrix memnuniyetle kabul etti.

Elisabeth Egan, kitap inceleme editörü ve A Window Opens’ın yazarıdır.