Soğuk hava için 2 roman

amerikali

Aktif Üye
Sevgili okuyucu,

Doğu kıyısında soğuk bir görüntüsünün ortasındayız. Tavan yığını, iki tonlu ayaklarımda, kazaklara sarılmış, bir eşarp ve şapka altına yazıyorum. Oh, peki: John Steinbeck “Charley ile Seyahatler” de nasıl yazdı: “Ona tatlılık vermek için kışın soğuk algınlığı olmadan yaz sıcaklığının kullanımı nedir?”

Eminim Arktik patlamaları ve kar verildiğinde, şekilli şekilli edebi yerleri geri çeken insanlar var. Ama kendimi iki katına çıkarıyorum.

Sadie

“Alacakaranlıktı – Kış Dawn. Kar beyaz yattı ve pilili tepelerin üzerinde parladı ve buz sarkıtları orman ağaçlarına asıldı. Willoughby Wold üzerindeki Kar Karanlık Yoldaydı, ancak erkekler şafaktan süpürgeler ve küreklerle temizlediler. Acı soğuk ve kurt korkusu nedeniyle, açlıkla çılgınca ve acımasızca büyüyen yüzlerce işte. “

Çocuklukta bu favorinin bir kopyasını, onun için çok yaşlı olmasaydı oğluma okuyabileceğim fikriyle sipariş ettim. Bu – Aiken'in dili Brontë ve Dickens'a nüfuz edildi ve okuduğumuz birkaç sayfa “Portico”, “Olobliette”, “Hoydenish”, “Pelisse” ve “Gofticoat” i açıklamak için sık sık duraklar gerektiriyordu. (Google'a geri döndüm.) Ama o akşam tekrar kaldırdım ve 9 veya 10 yılda ilk kez kitabı okuduğumda kendimi attım.

Aiken'in ilk romanı, Bonnie ve Sylvia'yı Willoughby'nin hayvanlarla büyüklüğünde takip eden yemyeşil bir pasti olan Gotik'e girişimdi. (Devam filminde, Aiken'in sonraki kitaplarının bir kahramanı olan cesur Cockney Dido Twite'ın yanına dönüyor.)

İlk defa kapakta sahip olduğum ciltli kopyanın ve bir yorumcunun bunu “çok komik bir kitap” olarak tanımladığı öfke hissinin olduğunu hatırlıyorum. Komik değildi! Korkunç ve dramatikti – Yetimler korkusunu hissettim, Zug Pencerelerine atılan zor kurtları okuduğumda nefesimi tuttum ve kötü Müşteri Miss Slifs sazan sazan bir zafer göründüğünde gerçekten üzücü.

Bir yetişkin olarak, kitabın bilerek florid olduğunu ve türün tüm kurallarını abartılı bir etkiye dahil ettiğini görebiliyorum – Edward Gorey'in kapağı metne mükemmel bir şekilde uyuyor, saygı ve resif. Ama duygu da gerçek ve baskım yazarın kızına konuşan kısa bir giriş içeriyor. Bir cevher parodisi olarak başlayan Lizza Aiken, babası öldüğünde ve annesi genç aileyi desteklemek ve çocuklarını göndermek zorunda kaldığında bir kenara bırakıldı. Diyerek şöyle devam etti: “Çocukken okuduğu melodramları kesinlikle memnun etti, ancak şimdi trajedi ve yoksulluk yaşadığı için onun hakkında otorite ile yazabildi.”

Başka bir çağdaş inceleme doğrudur: Zamanla bu kitap “küçük bir başyapıttır”.

İsterseniz okuyun: “Jane Eyre”, “Oliver Twist”, “Küçük Bir Prenses”, “Hugo Cabret”.
Mevcut: Bulması kolay olmasına rağmen hiç basılı olmamıştı – çoğu kitapçı yayıncıdan sipariş edebilir – birçok uygun fiyatlı sert kapak var ve bence vermek istediğiniz bir kitap.

“Radetzky Mart” Joseph Roth tarafından

Kurgu, 1932

Birkaç ay önce bir arkadaşım ve ben bir müze işinde bu kitaba rastladık. Öğrendiğimde, onu hiç okumamıştım (ya da sadece sitedeki bu sürdürmeyen, çok fazla liste listesinde kopyalamadım. Harika hediyelerden biriydi.

Roth'un eserleri tarafından en çok ünlü olan “Radetzky Mart” (Johann Strauss parçasının adını taşıyan), bir ailenin tarihinin sık sık karla kaplı Avusturya-Macar imparatorluğunun kaderi için bir metoni haline geldiği çoklu bir saga. 1859'da, alçakgönüllü Teğmen Trotta, İmparator Franz Joseph'in hayatını savaşta kurtardıktan ve böylece onu yüksek topluma çektikten sonra bir baron oldu. Rahatsızlığına göre, cesareti çarpıtılmış ve mitolojik, olayın gerçeğini gizler ve ailesi tehlikeli bir kursa güvenir.

“Emeklilikten önceki her gece ve uyanıştan sonra her sabah, kendi hayatı bir atölyede yapılan yeni ve yabancı bir hayata karşı hareket edilmiş gibi, yeni rütbesini ve yüzünün aynı olduğu yeni statüsünü tekrarladı. Körfezi köprülemeye çalışan ordu kardeşlerin hoş olmayan sıcaklığına rağmen, geride ani ve anlaşılmaz bir kader ve daha önce hiç olmadığı kadar süslenmemiş herkesle tanışmak için kendi başarısız çabalarına rağmen, iskele kaptanı Trotta dengesini kaybetmiş gibi görünüyordu. Başka bir adamın hayatını giymekten ve gizli konuşmalarla zulüm gören ve utangaç gözlerle beklenen kaygan bir toprağın üzerinde yürümekten hüküm giymiş olduğunu hissetti. “

Şimdi kendilerine Trottas'ınkiler diyen nesiller, aristokratların imparatorluklarını ve iddialarını imparatorluk cennet ve vardiya olarak kolayca paylaşmıyorlar. Her nesil hedefsiz dağılmaya devam etse bile, büyük bir askeri hanedanın bir parçası hissediyorsunuz.

“Radetzky Mart” (mükemmel devamı “The İmparator Mezarı” ile birlikte), sarı, en az, hırslı – ve ustaca, Roth'un dehası, şüpheli ama insanlık dışı olmayan karakter anlayışında ve Yemeklerin, tekstilin, dünyasının gelişimini işaret eden kostümün zengin detayları. 1939'da Paris'te kaçacak olan bu kırmızı, Paris'teki kendi anını yorumladı. Onun çalışması, iktidar tehlikelerinin ve imparatorluğun çeşitliliğinin akıllıca bir diseksiyonu, daha önce hiç bahsedilmediğinden daha alakalı olurdu. Kitabın epilogunda, bir kanarya bölgesi bir cenaze töreninden sonra bir parça şeker alır. “Hepimiz için hayatta kalacak,” dedi Trotta. “Tanrıya şükür!”

İsterseniz okuyun: “Savaş ve Barış”, “Leopar”, “Buddenbrooks”, Avusturyalı Ekspresyonizm.
Mevcut: İyi bir indie kitabevi Gözden Geçirme'den sipariş edebilir; Benimki buradan.

Neden …

• Bunu bir aile meselesi mi yapıyorsun? “Willoughby Chase” in yenilenmiş okuması Joan Aiken Rabbit Hole tarafından biraz aşağı indi. Yetişkin kitaplarınızdan bazılarını okudum (sadece “Chill'den Bir Hinter: Uyku Geceleri için Masallar” öneriyorum, ancak hayatımın geri kalanına tüm işinizi okumak için ihtiyacım olacak) ve sonra, aynı zamanda kütüphane rafındaydı , (diğer şeylerin yanı sıra), ebeveynlerinin öldürülmesi, üç evliliği ve Ts Eliot ve Ezra ile olan dostlukları Pound'a (“Rabbi Ben” kadar ironik olan Amerikalı babası Conrad Aiken'in otobiyografik romanı “USHANT” “Haham Ben Ezra” olarak). Sembolizmin 2025'te bir zorunluluktan daha zor olan, ancak yine de büyüleyici bir dönem.

• Bunu yapana kadar fap? Grolier Club'ın rafine bir sergisi var ve çevrimiçi olarak mevcut! – “Hayali Kitaplar: Sadece diğer kitaplarda bulunabilecek kayıp, bitmemiş ve kurgusal eserler.” Küratör Reid Byers, 100 kitap sunuyor – bitmemiş, kurgusal (diğer romanlarda ve dramalarda bulunan kitaplar) ve özenle yaratılan ve çoğaltılmış kayıp. “Love'ın İşçileri Bulundu” (Shakespeare devamı), Wodehouses Jeeves (“Herkese Dönüştüren Kadın”) ve Byatt (Randolph Henry Ash'in “Embla'ya Affing”) tarafından “mülkiyeti” olarak romanlara kadar, proje harika. Güzel ve komik, insan merakının güçlerinin tatmin edici bir anısı. Kesinlikle dene.
Abonelik olduğun için teşekkürler

Kendinizi Haberler kitaplarına veya okuma önerilerimize daldırın.

Okuduklarınızdan hoşlanıyorsanız, başkalarına tavsiye etmelisiniz. Buraya kaydolabilirsiniz. Tüm abonelerimize tüm bültenlerimize göz atın.

Dost Bellek: Yerel kütüphanenizi kitaplar için kontrol edin! Kopyaları birçok kütüphaneyle çevrimiçi olarak rezerve edebilirsiniz.