Taha Akgül’ün partneri başpehlivan Recep Kara

BOTR

Aktif Üye
Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu ulusal güreşçi Taha Akgül, İstanbul’da yapılacak olan Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Turnuvası ile Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenecek 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’na başpehlivan Recep Kara ile hazırlanıyor. 125 kiloda yaşadığı partner kahrını 2011 yılından beri başpehlivan Recep Kara ile tahlile kavuşturan Taha Akgül, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, ”O’nun bana kattığı epeyce şey oldu. Bende hayli emeği var. Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Turnuvası öncesi kamptayız. Çok kıymetli bir turnuva olacak. Avrupa şampiyonasının provası halinde olacak. Uygun rakiplerimiz var. İnşallah hakkımızda güzeli olur. Maksadımız 9’uncu Avrupa şampiyonluğunu kazanmak. Durumumuz uygun, sakatlığımız yok. Milletimiz bize dua etsin. Recep ağabeyim de Kırkpınar’da en düzgün biçimde güreşecektir. İlerleyen yaşına karşın özverili çalışıyor, emek veriyor. Bizim işimiz, ekmeğimiz bu. Profesyonellik ortasında bu biçimde bakıyoruz. Altın madalya ile döneceğiz inşallah” diye konuştu.

Başpehlivan Recep Kara ise minderde 30 yılının geçtiğini ve yaşının 40’a ulaştığını söyleyerek şu biçimde konuştu: ”Bugün de burada Avrupa şampiyonasına hazırlanan Taha kardeşimize idman için kampa dayanak olmaya geldim. Kendim de idman yapıyorum. 2022 Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne burada minderde hazırlanıyorum. İnşallah Taha da hem Avrupa şampiyonasında tıpkı vakitte dünya şampiyonasında bizi en güzel biçimde temsil edip altın madalya kazanır. Ben de Kırkpınar’da doruğa çıkarım diye umut ediyorum.”

Ercan CET – Şifanur SANSAR / ANKARA, (DHA)

Okumaya devam et...