Tarihte birinci sefer Avrupa şampiyonu olan Bayan Güreş Ulusal Ekibi yurda döndü

BOTR

Aktif Üye
Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda büyükler kategorisinde 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türkiye, 140 puanla kadro halinde Avrupa şampiyonu oldu. Ulusallar, bugün saat 12.00’de Türk Hava Yolları’na (THY) ilişkin uçakla Türkiye’ye döndü. Ay-yıldızlılar, havalimanında çiçeklerle karşılandı.

BAYAN GÜREŞ ULUSAL EKİBİ ANTRENÖRÜ EFRAİM KAHRAMAN: MAKSAT DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Amaçlarının artık dünya şampiyonluğu olduğunu tabir eden Bayan Güreş Ulusal Kadrosu Antrenörü Efraim Kahraman, “Kadın güreşi birincileri başaran bir gruptur. Bugün de gösterdi ki kızlarımız nitekim savaşarak hoş gayret ettiler. Bir ay evvel U23’te de Avrupa şampiyonu olmuştuk. bir daha çıtayı yükselterek büyüklerde de Avrupa şampiyonu olarak ülkemize geliyoruz. Burada muvaffakiyetin gerisinde doğal ki epey görünmeyen kahramanlar var. Bu kızlar kolay yetişmiyor. Çıtayı hayli yükselttik, işimiz daha güç. Biz korkmuyoruz. Daha evvel de dünya şampiyonasında da üçüncü olduk. Bizim amacımız artık dünya şampiyonluğu. Yasemin 5’inci kere Avrupa şampiyonu oldu. Meskenin birinci kez büyüklerde Avrupa şampiyonu oldu. Hakikaten hayli kuvvetli rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Bu da gösteriyor ki 2024’te Paris Olimpiyatları’nda inşallah madalyamız bir değil daha fazla olacak ve altın olacak” formunda konuştu.

YASEMİN ADAR: PARİS OLİMPİYATLARI’NDA BİRÇOK MADALYA KAZANMAYA ADAYIZ

Mesleğinde 5’inci defa Avrupa şampiyonluğunu elde eden Yasemin Adar Yiğit, “Çok memnun ve gururluyum. Grup halinde şampiyon olmamız beni daha da memnun etti. O gün İstiklal Marşı ile açılışımızı yaptık. Günün kapanışını da İstiklal Marşımızla yapmamamız büyük gurur oldu. Ekip halinde epeyce düzgün çalıştığımıza inanıyorum. Türk güreşine hizmet, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Amaçlarımız giderek artıyor. 2016 yılından beri bayan güreşi büyük bir ivme yakaladı. O kadar yükseklere taşıdık ki bu başarıyı; ikincilik, üçüncülük bizi memnun etmez hale geldi. Grup halinde epeyce yeni bir takımımız var, genç kızlarımız var. Onlar da madalyaları kıl hissesi kaçırdılar. Bayan güreşi hayli başarılı. Olmaya da devam edecek. 2024 Paris Olimpiyatları’nda yalnızca tek değil, biroldukca madalya kazanmaya adayız” dedi.

MESKENİN DEMİRHAN YAVUZ: 3 KATEGORİDE AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN BİRİNCİ BAYAN ATLET OLDUM

Finalde Bulgar rakibini yenerek büyüklerde birinci defa Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Konutun Demirhan Yavuz, “Şampiyon grubun modülü olduğum için epeyce memnunum. Yıldızlarda, U-23 artık de büyüklerde. 3 kategoride Avrupa şampiyonu olan birinci bayan atlet oldum. Toplamda dünya ve Avrupa’da aldığım 20’nci madalyam. Ülkeme bu kadar madalya kazandırdığım için epey memnunum. Birinci katıldığım Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olmuştum. Artık de son Avrupa Şampiyonuyum. Gerimizde devletimiz bizim için büyük bir güç. Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza, federasyonumuza, Türk halkına hayli teşekkür ediyorum. Grup halinde canla başla çabalar verdik. Bütün grup arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Dayanaklar devam ettikçe bayan güreşi tarih yazmaya devam edecek. Önümüzdeki bir tarih daha var. Olimpiyatlarda altın madalyamız yok. Şampiyon kadro olarak; olimpiyatlarda tüm sıkletlerde kota almak ve orada da bir daha tüm sıkletlerde madalya almak istiyoruz. Biz fazlaca kuvvetli bir takımız” tabirlerini kullandı.

DHA

Okumaya devam et...