Taze Bahar Romanları – Haber

dunyadan

Aktif Üye
Bir aşk romanı yüksek telli bir oyundur: denge ile ilgilidir. Karakterler özlem duyduğunda, onları ayıran bir şey olmalı. Birbirlerinden nefret ediyorlarsa, onları bir araya getiren bir şey olmalı.

Anna Zabo ve LA Witt ile ilgili pek çok gerçek itiş kakış var SCORELESS GAME (kendi yayınladığı, 536 sayfa, ciltsiz, $18.99)“Rookie Mistake” ile başlayan cesur, öfkeli tuhaf hokey romantizm serisinin ikincisi.

Yazarların zorluklara göğüs germesini seviyorum. Nisha ve Elias sadece romanın başında birbirlerini zaten tanımakla kalmıyorlar – yıllardır takım arkadaşılar – aynı zamanda en iyi arkadaşlar. “Seni seviyorum” deseler kimse bunu garipsemez ama gerçek anlamını da kimse duymaz.

Elias, Nisha’ya “Seni seviyorum” derse, bu gerçekten “Ben aseksüelim, bu yüzden ilişkimizde arzuladığım yakınlığı kurmam yıllarımı aldı, ama sen yalnızca randevularla ilgileniyorsun. Sanırım bu flört uygulamasını deneyeceğim – bir profil oluşturmama yardım etmek ister misin?”

Nisha için bu, “Sana ve diğer en iyi arkadaşımıza yıllardır tutkuyla aşığım – şimdi o mutlu bir şekilde nişanlı ve senin de birini aramaya başladığını bilmek elimden gelene kadar alkol içmeme neden oluyor” anlamına geliyor. “Anne ve babamın bana sonsuza kadar yalnız kalmayı hak ettiğimi söyleyen seslerini duyabiliyorum.”

Kısacası bu hokey oyuncularının sevgiye olduğu kadar terapiye de ihtiyaçları var. Bağlılık, savunmasızlık ve okuyucuyu tamamen çılgına çeviren türden çaresiz bir özlemle birlikte, sayfalarda yıllarca dikkati dağıtan çatışmalar var. Bu romantizm sadece bir aşk hikayesi oluşturmuyor; sizi içten dönüştürür. Bu biraz, dört dakikalık bir mil koşarken bir koşucunun dizini yeniden inşa etmeye çalışmak gibi: aynı anda acı verici, cesur ve heyecan verici.

Tanıdık aşk biçimlerini yıkmaya daha nazik bir yaklaşım için, Liana De la Rosa’nın yeni tarihi serisinin ilk kitabını deneyin. ANA MARİA VE TİLKİ (Berkley, 352 s., Karton Kapaklı, 17 Dolar). 1862’de Meksika’daki ikinci Fransız müdahalesinin, üç varlıklı Luna kız kardeşin Londra’daki amcalarının güvenli evine kaçmasına neden olmasıyla başlar. Kontrol eden babaları bir okyanus ötedeyken, genç kadınlar kendi kararlarını vermekte ve kardeşler ve arkadaşlar olarak bağ kurmakta özgürler – bir yandan da yüksek sosyetenin tüm cazibesi ve mikro saldırganlıklarının üstesinden gelirler.

En büyük kızı Ana María, hızla sabırlı ve ciddi bir milletvekili olan Gideon Fox’a ilgi duyar. Ne yazık ki, Meksika’da babası tarafından özenle seçilmiş bir nişanlısı olmasının yanı sıra kendini ifade etmesi ona pek de ciddi olmayan bir ün kazandırdı. Büyükannesi köleleştirilmiş olan Fox, Avam Kamarası’ndan büyük bir kölelik karşıtı yasa tasarısı almak üzeredir ve geleceği olmayan bir flört için kıvranacak vakti yoktur.

Bu, pek çok yönden -duyguların netliği, kötü adamın sinsiliği- ama diğer yönlerden hoş bir şekilde yıkıcı olan, özünde klasik bir aşk romanı. İngiliz emperyal ataerkilliği, tarihsel bir kahraman için genellikle baskıcıdır, ancak nadiren bir kadın kahramanın hayatını bu kadar pervasızca ve alenen tehdit eder. Tarihsel çatışmanın eninde sonunda çözüleceğini bildiğim için, Luna kardeşlerin dizinin sonunda anavatanlarına dönüp dönmeyeceğini görmek beni heyecanlandırıyor.

Bazen bir romantizmde denge, bir uçtan diğerine sallanan bir sarkaçtır. Arka planda yeterince güç olan bu hareket, size iyi bir roller coaster ile aynı heyecanı verir. Ve bu sütunun en büyük darbesi Erin Langston’ın harika Regency’sinden geliyor. FOREVER YOUR ROGUE (kendi kendine yayınlanan, karton kapaklı, 406 sayfa, 14,99 ABD doları).

Cora Dane soğuk kalpli bir dolandırıcıyla evlendi ve onun öldüğü için hiç de üzgün değil. Aynı derecede soğuk kalpli kız kardeşi, bekar bir kadının genç bir vikont için uygun bir vasi olmadığını iddia ederek şimdi iki sevgili çocuğunun velayetini almakla tehdit ediyor. Cora, erkek kardeşi yasal bir çözüm ararken zaman kazanmak için aristokrat bir nişanlı bulmalıdır ve tesadüfen, en yakın arkadaşının erkek kardeşi bir kontun varisidir. Ayrıca ona bir iyilik borçludur.

Ve böylece kendini yeniden şekillendiren çapkın Nathaniel Travers ile tanışıyoruz: tarihsel romantizmin bir süredir sunduğu kesinlikle en muhteşem karakter dönüşümlerinden biri.

Nate büyüleyici ama çaresiz, kumar oynamaya, akşamdan kalmalara ve sokak kavgalarına eğilimli. Kardeşlerini hayal kırıklığına uğratıyor, çöp kutusuyla flört ediyor, her zaman parası yok. Ve sonra: Gerçekten ihtiyaç duyulmanın nasıl bir his olduğunun biraz tadına varır – ve büyük bir irade çabasıyla dul bir kadının kendisi ve babasız çocukları için isteyebileceği en sadık koruyucu ve sağlayıcı olur.

Bu yolculuğun bir kısmı, okuyabileceğiniz en kötü aşk mektuplarından bazılarını ve ardından en iyi aşk mektuplarından bazılarını ve ne kadar romantizmin sizi (en iyi şekilde) ağlatabileceği konusunda çıtayı yükselten bir sonsözü içerir. Bunun yazarın ilk kitabı olmasına çok kızgınım çünkü bu, ikincisinin hazır olmadığı anlamına geliyor. Ne kadar kaba, Bayan Langston.

Ne de olsa, ölümlüler diyarı ile periler arasındaki denge, dünyanın temel taşıdır. KENDİNDEN AYNI METAL (Muska Kitapları, 352 s., 19,99 Dolar)Brittany N. Williams’ın Black, YA queer Elizabeth dönemi fantezisi ve bu baharda okuduğum en cüretkar maceralardan biri.

Joan Sands, Richard Burbage ve eski güzel Willy Shakes dahil olmak üzere King’s Men kadrosuyla bir sahne dövüşü uzmanı; Joan ayrıca Orisha tarafından kutsanmıştır, yani metal üzerinde sihirli bir kontrole sahiptir. Ölümlüleri fae’den koruyan eski bir anlaşma bozulduğunda, Joan’ın demir konusundaki yetenekleri, arkadaşlarını ve (potansiyel) sevgililerini korumak için onu sahte savaşlardan gerçek savaşlara iter.

Williams’ın hikayesi, büyülü kenarlarını gerçek tarihin kaba ayrıntılarıyla bileyliyor ve sonuçlar muhteşem (ve çok gerçek!): Afrika ve İngiliz mitolojileri, Upstart Crow’un saygısız teatral inekliğiyle harmanlandı ve anında hayranlık duyduğunuz bir kadın kahramanla. Görev ve tutku, güç ve borç arasında kalan Joan, onu harekete geçirmeye çalışan güçlere karşı en iyi dengeleyicidir. Bu ilk kitap, destanın sadece ilk adımı ve geçit törenini ve geri dönüşünü sabırsızlıkla bekliyorum.