Tiktoks ve yeni bir anı

amerikali

Aktif Üye
Lent sırasında bir Pazar akşamı lamba kütüphanesinde bir piskopos rahibe çemberi vardı, konuşuyor, konuşuyor ve beklenmedik bir sunakla bakıyordu: ACL operasyonundan kurtulan saygıdeğer mutt Jennie'nin ortopedik bir köpek yatağı.

Vesper bitti. Bahar ruloları, Liverzst ve patates cipsi ile akşam yemeği. Mendham, NJ'deki bir tepedeki manastırdaki rüzgar ve vahşi hayvanların seslerinin neredeyse 12 saatlik bir sessizlik olan büyük sessizlik için neredeyse zamandı.

Ama önce günün son duası geldi ve herkes dönüşümlü olarak çizgileri değiştirdi. “Hava seçildi” odanın altın parıltısında bir eksiklik gibi geliyordu. “Bize sahip olduğumuz şeyle barış içinde olmayı öğretirken, Jennie'yi yüzyıllar boyunca nadir modern tesis olan Peluş -Gray çocuk yatağında için çekti.

Maria von Trapp'ı başarılı bir rahibe olarak hayal edin ve 2020'de @NunsenseFortepeople'ı piyasaya süren ve şimdi 29 Nisan'da ortaya çıkan “bir alışkanlık” anısına sahip 59 yaşındaki anneye bir his var.

Tiktok'a St.John Baptist topluluğu ve belki de yeni üyeler gibi ilerici komutların farkındalığını çekmek için başladı. Sonuçta, Rahibe olmadan önce Hollywood'da çalıştı. Sosyal medyanın gücünü biliyor.

“Eğer gençlere ulaşmak istiyorsanız, hepsi oradalar,” dedi Rahibe Monica Clare. “Pistte veya bowling salonunda değilsin.”

Rahatsız edici bir vahşi hindi'nin salgını videoları, popüler talepten sonra tecrit içinde yaşayan ve halk bakım rutinlerini halkla talep edenleri yaptı. Rapor buhar topladığında – şimdi 200.000'den fazla destekçi var – sordu yabancılara: Güney twang ve aydınlatmaya göz ile bu karizmatik rahibe kimdi? Neden evliliğini, genç bir komedi kariyerini ve duada yaşam için istikrarlı bir işten ayrıldı? Ve dürüst olalım, piskoposluk rahibeleri olduğunu kim bilebilirdi?

Rahibe Monica Clare'in manastıra ne yol açtığını anlamak için kız kardeşlerini tanımaya yardımcı olur.

Eski moda ortamdan bağımsız olarak, modern dünyada rahibelerin mantıklı spor ayakkabılarını açmak için tam olarak güçlü bir omuz diken bir beslenme ve kapıları, bir beslenme ve kapıları düşünüyorsunuz. İlerici nedenleri destekliyorlar. Perşembe Dua Grubu'nda yaşıyorlar. Priusses ve Subarus'u paylaşırlar. Bir koşu bandınız ve iPhone'larınız var. Ziyaretim sırasında bir rahibe alışkanlığı hakkında bir kapüşon taşıdı; Başka bir Crocs giydi. Topluluğun dört üyesi kabulden önce evlendi.

Rahibe Monica Clares, Kardeşliğe Çağrı Karmaşıktı. Ve kafa karıştırıcı. Ve Los Angeles'taki ünlü hayatı ile tamamen adımın dışında.

“Terapide iyileştirmeye çalıştım” dedi. “Bunu görmezden gelmeye çalıştım. Bu konuda gizli olmayı öğrendim. İnsanlara sormaya devam ettim:” Sence rahibe olacağımı düşünüyorsunuz? “Her zaman olumsuz cevaplar aldım.”

Claudette Powell, o zamanlar bilindiği gibi, Roma, Gürcistan'da küfürlü bir sahtekarlık ve minimal istikrarla büyüdü. Kilise kaostan bir kaçıştı. Rahibeler farklı bir türdü, büyükannesine göre doğrudan cehenneme giden Roma Katolikleri. Ancak Vatikan II'den sonra bu dönemde, yöneticiler üzerinde yüzen rahibeler gitar için yer açtığında, genç Claudette “Nonne'nin hikayesi”, “Uçan Nonne” ve “Müzik Sesi” idi. Kardeşlikten sessizce yakalandı.

New York Üniversitesi'nde oyunculuk okudu, burada her zaman arkadaş olacağını fark etti, asla ingénue. Steril Yak – Mo Willems üye olan bir doğaçlama grubuna katıldı ve Los Angeles'a taşındığı bir aile için dadı olarak çalıştı. Orada Dünya Kanatları ile komedi kursları aldı ve Cheri Oteri ve Jennifer Coolidge ile birlikte giriş kuvvetleri için seçildi.

“Ana şirkete gireceğimi sanıyordum, 'Saturday Night Live'a gideceğim',” dedi Rahibe Monica Clare. “Bu yörünge buydu.”

Bir röportajda Oti, arkadaşını dostça, sakin bir insan, “inanılmaz, heteroseksüel bir adam” olarak hatırladı. Dedi ki: “Birçok aktörün yüzeye çok yakın olan nevrozları var. Claudette bunu yapmadı.”

Ancak Rahibe Monica Clare, daha sonra evleneceği adamla onu dahil ettiği için asla ana şirkete girmedi. “İlişkimi onarmak için çok fazla enerji denedim” dedi. “Başından beri korkunçtu.”

Château Marmont'taki Jimmy Fallon'un doğum günü partisine katıldıktan sonra bir vahiy hatırladı. (Evet, bu sözleri alışkanlığı olan bir kadından duymak garipti.)

Rahibe Monica Clare, “Kapıdan tökezledim, gözyaşlarına girdim ve doğramamayacağımı düşündüm.” Dedi. “Uyumam. İnsanlar garip olduğumu düşünüyor. Bunu neden yapmaya çalışıyorum? Dönüm noktası buydu.”

IMAX'ta, daha sonra Berlin Film Festivali için halkla ilişkileri devralan bir butik şirket için çalıştı. Evliliği “iki uzun, sıkıcı yıldan” sonra sona erdi. “Yatakta olduğum günü asla unutmayacağım ve bana bir dizi yazı geldi: ayağa kalk ve evini düzene getir.”

Rahibe Monica Clare, Beverly Hills'teki All Saints'in azizlerinin Bischofskirche'sine katıldı ve hemen hoş karşılandı. Hollywood tarafından hayal kırıklığına uğramış, dini bir yaşam hakkında düşünmeye başladı. Semineri sonlandırdı-“Tam zamanlı bir işe ihtiyacım vardı” ve sonunda rahibe olmaya karar verdi.

Ancak bir yakalama vardı: Rahibe Monica Clare, bir manastıra katılmak için 150.000 dolarlık borç ödemek zorunda kaldı. (İstihdam programı yoktu; sordu.) Süreç on yıl sürdü.

Kardeşliğe katılmak için tarihli bir satırlık işlemi olmadığını söylemek yeterlidir. Bir topluluk seçmelisiniz ve topluluk bunu seçmelidir. Yoksulluk, iffet ve itaat yemin etmelisiniz. Bunlar çoğu insan için hedef değildir.

John Baptist belediyesi, Mendham'da 85 hektardan fazla uzanıyor, bu da Retreat House'un geçen ay Steven Spielberg'in manastırda yaklaşmakta olan bir film için sahneler çektiği, artı bina, bahçeler ve bir labirent. Varışımda köy tarafından kör oldum ve daha sonra web sitesi ve gerçeklik arasındaki eşitsizlikle karşılaştım. Bunlar çıplak ağaçlarla çevrili eski binalardı. Manastırdaki sıva yorgun görünüyordu. Boş otoparkta yalnızlık vardı, aynı zamanda sakin bir his vardı.

On kız kardeş şimdi birkaç on yıl önce 33'ten itibaren manastırda yaşıyor. Bunlar 32 ila 89 yaşındalar, çoğunluğu yaşlılarda. Piskoposluk rahibeleri kilise tarafından imzalanmamıştır. Topluluk, her yıl çeşitli inanç ve çıkar gruplarından 2.000'den fazla ziyaretçi sağlayan indirimler, bağışlar, gayrimenkul işlemleri ve bir geri çekilme bakanlığı ile kendini desteklemektedir.

Kız kardeşler birbirleriyle ilgileniyorlar, bu da yeni arayanlar olmadan imkansız olacaklar.

Niambi Mercado en genç sakinidir. (Daha sonra ayrım sürecinde yeni bir isim alacak.) Geçen yıl gelmeden önce, yardımlı yaşam için bir tesisteki faaliyetler için köpek grubu, Walgreens katibi, topluluk sekreteri ve koordinatörü olan bir magse çalıştı. Sonra Mercado sadece “insanlar için iyi iş yapmak ve kafamın üzerinde bir çatı olmak istediğini” fark etti.

Ebeveynlerini kendi borçlarıyla tartıştıktan sonra, ailesini ve kedisi mücevherlerini kırdı, Mendham'a gitti. Arkadaşlarını destekledi; Rahibe Monica Clares'in Tikoks, manastırın hayatının nasıl görüneceğini anlamalarına yardımcı oldu.

Tek bir çocuk olan Mercado, kız kardeşler ve ilgili sorumluluklar arasındaki yaş farkından etkilenmez. “Ben 30 yaşında bir vücuda yakalanan 70 yaşında bir çocuğum” dedi. “Yaşlılarda giderek daha rahat hissettim.”

50 yaşındaki bir gazi olan Rahibe Pamela, dini hayatı bir orkestrada keman çalma ile karşılaştırdı. “Başkalarıyla bir şeyler yaptığımı hissettim ve Tanrı'nın hoş olduğu konusunda neşeli bir ses çıkardım” dedi. “Şimdi bu duyguyu alıyorum.”

Tipik bir gün beş saatten fazla ibadet içerir. Üstün bir anne olarak, Rahibe Monica Clare'in doğal olarak ek yükümlülükleri vardır.

“Kapıları açık tutun ve elektrik açıldı, çok fazla,” dedi, zümrüt külü deliğinden etkilenen ağaçların yakınında bir ekip düştü. “Her yıl bütçemiz yok. Bir şekilde telafi etmek zorundayız. Her şeyi korumak ve kız kardeşleri korumak her zaman bu gerilim.”

Bir anı yazmayı önerdiğinde, Rahibe Monica Clare liderlik almak için topluluğa döndü: “Onlardan birini asla kötü bir ışıkta temsil etmeyeceğimi söyledim çünkü hepsini seviyorum. Sen benim ailemsin.”

Bazı kız kardeşler bu fikirle iyiydi; Diğerlerinin takma adla tanımlanmasını istedi.

“Bir Alışkanlık Değişimi”, Rahibe Monica Clares'in kariyerini saygısızlık ve samimiyetle takip ediyor. Robert Kotler'in kozmetik cerrahisi hakkında yazıyor, “Beverly Hills Burun Job Guy”; Daha sonra 200 sayfa sonra evsiz hizmet ettiği bir kilisede görüşü açıkladı: “Pews'de uyuyan erkekleri izledim ve kısa bir süre için hepsini oldukça canlı oldukları küçük çocuk olarak gördüm.” “Kalbim açıldı ve hepsini Tanrı'nın sevgisiyle duş aldı.”

Rahibe Monica Clare'in kağıt ruhlarına bakması zordu. “Babam hayatta olsaydı, kitabı yazıp yazamayacağımı bilmiyorum çünkü beni öldüreceğinden korkuyordum,” dedi sadece yarısı şaka yollu. “Vay canına düşündüm, bu yıllar sonra hala beni etkiliyor. Vücudunda yaşıyor.”

Kitabın çalışanı Alexis Gargagliano, kız kardeşi Monica Clare ile işbirliğini “kendini dinlemek için usta sınıf” olarak nitelendirdi.

“Ortak değişim” denlerin tüm gelirleri St.John Baptist belediyesine gidecek. Mart ayının sonunda, sadece birkaç kız kardeş kitabı okumuştu. Bazıları, banliyö sınırlarının hemen arkasına asılan dünyasına getirecek far konusunda gergindir.

Rahibe Monica Clare, “Var olduğumuz bilincin farkındalığından kaynaklanabilecek avantajı görebileceğinizi düşünmüyorum,” dedi. “Bu yaşam tarzı kaybolan insanlar için mevcut.”