Trans aktivist ve tarot uzmanı Rachel Pollack 77 yaşında öldü.

dunyadan

Aktif Üye
“Soğanı soymak için yaşadı: Altında ne var? Altında ne var?” dedi Bayan Bright bir röportajda. “Onunla ilgili bu hoşuma gitti.”

Bayan Pollack’in tarot tarihi ve yorumuna yönelik rehberi, yaygın olarak kullanılan bir kaynak haline geldi ve onun bir tarot otoritesi olarak tanınmasını sağladı.Kredi…Red Wheel/Weiser aracılığıyla

Rachel Grace Pollack, 17 Ağustos 1945’te Brooklyn’de Sol ve Ruth Pollack’in çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası bir kereste deposu işletiyordu ve annesi bir yönetici sekreteriydi. Bayan Pollack, New York Üniversitesi’nden İngilizce derecesi ve California’daki Claremont Graduate School’dan (şimdi Claremont Graduate University) İngilizce alanında yüksek lisans derecesi aldı.

2000 yılında bir çevrimiçi tarot tartışma grubu aracılığıyla Bayan Matoff ile tanıştı ve ikisi aynı yıl San Francisco’daki bir Pagan kongresinde yüz yüze görüştü. Bayan Matoff, “Tanıştığımız gece romantikleşti,” dedi. Geçen yıl, Bayan Pollack’in tedavi gördüğü Rhinebeck’teki Northern Dutchess Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde evlendiler.

Bayan Matoff’a ek olarak, bir kız kardeşi Judy Greenman tarafından hayatta kaldı.

1995’te TransSisters’ta yazan Bayan Pollack, 1971’de transseksüel ve lezbiyen olduğunu açıkladığını ve 1976’da geçiş ameliyatı geçirdiğini söyledi. İskoçya’da kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan LGBT Sağlık ve Refah ile bu yılın başlarında yaptığı bir röportajda, Hollanda Operasyonu hakkında konuştu.

“Bir cerrah ve ardından bir psikiyatr vardı ve onun iznini almam gerekiyordu” diye hatırlıyor. “Bu yüzden ona gittim ve onu tanıyordum çünkü resmi olarak denetlediği bir destek grubundaydım, bu yüzden onunla konuştum ve ‘Birbirinizi benden daha iyi tanıdığınız açık ve ne olduğunu biliyorsunuz’ dedi. içine giriyorum, yani sorun değil. İzin vereceğim.’ Psikiyatristle toplam sürem 20 dakikaydı.”

Aynı röportajda, 47 yıl önceki geçişiyle şimdi arasında bir fark olduğunu fark etti. “Değişen en büyük şey, inanılmaz bir değişiklik, trans bireylerin artık görünür olması” dedi. “Toplum, bunun insanların olabileceği bir şey olduğunu kabul ediyor. Açıkçası, her zaman olduğu gibi, değişimle mücadele eden güçlü bir gerici unsur var ama aradaki fark çok çarpıcı.”