Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası bitmiş oldu

BOTR

Aktif Üye
Türkiye Satranç Federasyonu ve Selçuklu Belediyesinin iş birliğinde düzenlenen ve 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri içinde 53 grup ve 500’den çok atletin iştirakiyle gerçekleştirilen 2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası düzenlenen ödül merasiminin akabinde bitmiş oldu. Şampiyonanın ödül merasimi Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Merasime, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Satranç Kulübü Lideri Gülkız Tulay, Lider Vekili Aşkın Keleş, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Lideri Remzi Ay, Satranç Federasyonu yetkilileri, antrenörler ve sportmenler katıldı. 9 tıp boyunca birbirinden heyecanlı ve güçlü maçlara sahne olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde şampiyon Hukukçu Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Kulübü Derneği olurken ikinci Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği, üçüncü ise Beyazkale Satranç Konutu Spor Kulübü Derneği oldu. Dereceye giren ekipler gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye İş Bankası Satranç Üstün Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

Türkiye Satranç İkinci Ligi’nde ise şampiyonluğu elde eden kadro Seyhan Belediye Spor Kulübü Derneği olurken ikinci Güzelbahçe Altyapı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üçüncü Bursa Tecrübe Spor Kulübü Derneği dördüncü de Alaçatı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu. Dereceye giren kadrolar gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç Birinci Lig’ine katılma hakkı kazandı. Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasında, Emin Doğruay’ın öğrencileri olan Konya Yıldız Satranç Spor Kulübü Türkiye beşincisi olarak bir üst ligde yarışa hak kazandı.

“Mücadele etmek de ödül kazanmak kadar önemli”

Türkiye Satranç Federasyonu Lideri Gülkız Tulay liglere iştirak gösteren tüm grupları tebrik ederek, “Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Ligi birinci günden son güne kadar çekişmeli ve kuvvetli maçlara sahne oldu. Heyecan daima yüksekti. Gayret etmek, şampiyon olmak kupa madalya kazanmak kadar da kıymetlidir. Kadrolarımız son ana kadar gayretlerini sürdürürdüler. Liglerimizde kadrolar her yıl daha da güçlenerek yer alıyor, her yıl uğraş daha da zevkli bir hale geliyor. Şampiyon olan ve bir üst lige çıkan ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“Bu tertibe mesken sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduk”

Sporun her vakit destekçisi olduklarına vurgu yapan Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı “Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte program yapmaktan epey mutluyuz. Satrancı seviyoruz, sporu seviyoruz. Selçuk Belediyesi Spor Kulübümüz de 15 bin lisanslı atletimiz var, 200’ün üzerinde de ulusal atletlerimiz var. Kendimize büyük gayeler koyuyoruz. Diyoruz Konya’mızdan inşallah olimpiyatlara sportmen yetiştireceğiz diyoruz. Bu maksadı koyuyorsak, bizim sporun her alanında önde olmamız gerekiyor ve her kurallarda, hem Spor Bakanlığımızda, hem federasyonlarımızla, Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğümüzle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu manada natürel ki Satranç Federasyonumuzla bir arada Konyamızda yaptığımız bu herbiçimde dördüncü tertip. Bu tertibe da konut sahipliği yapmaktan duyduğum memnuniyeti söz etmek istiyorum. Burada atletlerimiz alışılmış ki birbirleriyle uğraş ettiler, yarıştılar ancak 6 ekibimiz bir üst lige çıkmış bulunmasına karşın ve bütün ekiplerimizi farklı başka tebrik ediyorum. Burada olmaları aslına bakarsanız hayli değerli, kıymetli. Konyamızda inşallah hoş anılar biriktirmişlerdir. Konyamızdan hoş anılarla ayrılacak olmalarını ümit ediyorum. Konut sahipliği tarafından inşallah bir kusurumuz olmamıştır diyorum. yeniden bu tertibin düzenlenmesinde büyük emeklileri olan Satranç Federasyonu Liderimize teşekkür ediyorum. Doğal ki onunla birlikte tüm idaresine, gençlik spor vilayet müdürlüğümüze, valimize, genel müdürümüze, bakanlık nezdinde yaptıkları çalışmalardan ötürü başka ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah yeni turnuvalarda, yeni şampiyonalarda birlikte olmayı ümit ettiğimizi de söz ediyorum. yine sizleri Konya’da ağırlamaktan mutlu olduğumuzu tabir ediyor, hepinize güzel günler, muvaffakiyetler diliyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

“Konya’nın tanıtımı ismine hoş bir organizasyon”

Konya’nın son vakit içinderda hem kültürel alanda hem spor alanında epeyce büyük ve memleketler arası tertiplere konut sahipliği yaptığını tabir eden Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, “Konya olarak hoş mesken sahipliği yaptığımızı düşünüyorum. Umarım sizler de bundan mutlu kalmışsınızdır. Natürel ben evvela 6 ekibimizi tebrik ediyorum. Bir üst lige çıkmayı başardılar. Olağan aslolan katılmaktır, yarışmaktır. Bu tip tertiplerin kentimize katkısı hayli büyük. Yaklaşık 34 farklı vilayetten 500’den çok atlet ve onların ailesini, satranç ailesinin burada olması ve Konya’yı yakından tanıması biz bunu hayli uzun vakit, hayli büyük emek harcayarak bu tanıtımı yapamazdık. Eminim inşallah bunun da tanıtımıza ve kentimizdeki satranca da katkısı hayli büyük olacak” halinde konuştu.

“Belediyelerimizin spora takviyeleri epeyce kıymetli”

2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nın Konya’nın konut sahipliğinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti söz eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konya başta Hazreti Mevlana olmak üzere ariflerin ve alimlerin yetiştirdiği bir geleneği temsil ediyor. tıpkı vakitte bilhassa spor altyapısının uygunlaştırılması ve bütün spor kollarında Konya vilayetimizin sporla da anılmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sporda değişik branşlarda bu biçimde bir alt yapının oluşması hem Konyalı hemşehrilerimizin istediği bir konu birebir vakitte ülkemizin sporuna katkı sunacak bir alan diye düşünüyorum. Satranç, sportif bir aktivite olmakla birlikte bununla birlikte nizamı, mizanı, dengeyi, hendeseyi, korunmayı, istikameti, muhakemeyi, muhasebeyi de barındıran gençlerimiz ve büyüklerimizin oldukçaça alakadar olduğu bir alan. Devletimizin, büyükşehir belediyesi ve merkez ilçe belediyelerimizin spor altyapısı ve atlete dayanaklarının fazlaca değerli olduğunu söz etmek istiyor, tertipte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların akabinde Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasında dereceye giren kulüp ve atletlere protokol tarafınca mükafatları verildi.

İHA

Okumaya devam et...