Türkiye rekortmeni Nevin İnce, başarılara koşuyor

BOTR

Aktif Üye
İstanbul’da 7 Şubat 2021 tarihinde Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kıran Nevin İnce, Türk sporunda birinci defa ismini duyurdu. Türkiye rekorunun akabinde düzenlenen son yarışlarda büyük dereceler elde eden ulusal atlet İnce, birinci defa memleketler arası yarışta muvaffakiyet elde etti. 2-3 Şubat 2022 tarihlerinde U20 Türkiye Salon Şampiyonasında 400 metrede şampiyon olan İnce, bu yarışta Balkan Şampiyonası’na katılma bahtı elde etti. Ulusal atlet İnce, 12-13 Şubat 2022 tarihinde Sırbistan’ın başşehri Belgrad’da düzenlenen U20 Balkan Şampiyonası’nda 400 metrede şampiyon olarak göğüsleri kabarttı.

Ulusal atlet, 15 gün ortayla bir daha İstanbul’da düzenlenen Türkiye Büyükler Salon Şampiyonası’nda, kendinden büyüklerle yarıştığı müsabakada tekrar Türkiye şampiyonu oldu. Nevin İnce, son yarışında elde ettiği muvaffakiyetle Balkan Büyükler Şampiyonası’nda yarış hakkı elde etti.

“Ülkemi en güzel biçimde temsil edeceğim”

İHA muhabirine konuşan ulusal atlet Nevin İnce, yarıştığı son yarışlarda ülkeyi en düzgün biçimde temsil etmeye çalıştığını belirtti. Elde ettiği dereceleri anlatan İnce, “2-3 Şubat tarihlerinde U20 Türkiye Salon Şampiyonası’nda 400 metrede şampiyon oldum ve ulusal ekibe seçildim. 12-13 Şubat 2022 tarihinde Sırbistan’ın başşehri Belgrad’da U20 Balkan Şampiyonasında 400 metrede Balkan şampiyonu oldum. sonrasındasında 15 gün ortayla Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası’nda 400 metrede kendimden büyüklerle yarıştığım yarışta şampiyon oldum. Önümüzdeki hafta bir daha Büyükler Balkan Şampiyonası’nda 400 metrede koşarak ülkemi en düzgün biçimde temsil edeceğim” dedi.

“En büyük maksadım olimpiyatlar”

Okullarındaki seçmelerde antrenörler tarafınca 4 yıl evvel yeteneğinin fark edildiğini hatırlatan İnce, “ilk vakit içinderda 2019 yılında kendi branşımda Türkiye’de kelam sahibi oldum. Ayrıyeten 2020 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer oldum. Bu dereceleri yapmamda en büyük katkısı olan antrenörlerime teşekkür ederim. Bu yaz aylarında yapılaması planlanan Dünya Salon Şampiyonası’nda ise ülkemi en düzgün biçimde temsil etmeyi hedefliyorum. En büyük gayem ise 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda en âlâ biçimde ülkemi temsil etmeyi amaçlıyorum” diye konuştu.

2017 yılında okulda yaptıkları bir tarama kararında Nevin İnce’yi keşfettiklerini anımsatan Atletizm Antrenörü Münür Akkoyun ise, İnce’nin büyük derecelere imza attığını söylemiş oldu. Akkoyun, “Bu şiddetli süreçte her vakit yanımızda olan Gençlik ve Spor Vilayet Müdürümüz Nevzat İnanç başta olmak üzere Van Büyükşehir Spor Kulübü ve Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerine teşekkür ederim” formunda konuştu.

İHA

Okumaya devam et...