Ünlü bisiklet yarışı Granfondo bu defa Ankara’dan start alacak

BOTR

Aktif Üye
21 Ağustos günü düzenlenecek olan, yerli ve yabancı yüzlerce atletin katılacağı Granfondo bisiklet yarışı öncesi lansman gerçekleştirildi. İnanç Hastanesi Çayyolu Kampüsü’nde gerçekleştirilen lansmana İtimat Çayyolu Sağlıklı Hayat Yerleşkesi Genel Müdürü Opr. Dr. Genco Çetinkanat, Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Lideri Mustafa Arunç, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön ve Ankara Kültür ve Turizm Vilayet Müdürü Ali Ayvazoğlu katıldı. Mevzu hakkında değerlendirmelerde bulunan Opr. Dr. Çetinkanat, bu çeşit tertibe konut sahipliği yapmaktan ve davetlileri ağırlamaktan dolayı epey keyifli olduğunu söz eden Çetinkanat, “Sağlıklı idman yapmanın en temel yollarından biri bisiklet sürmektir. Hem motorlu birebir vakitte motorsuz iki tekerlek aşığı olarak sizlerle burada olmaktan gurur duyuyorum. Bisikletin Ankara’da yaygınlaşması, memleketler arası alanlarda milletlerarası bilinirliği olan kentlerde bisiklet yollarını görmüşüzdür. Dilerim bu yolları Ankara’da da görürüz. Bunu da sizlerin sayısının artması ve bisiklet sporuna gönül verenlerin sayısının artmasıyla olabilecek bir şey. O yüzden bütün hoşlukların başlangıcı olmasını dilediğim bu tertibe bir katkıda bulunmaktan dolayı onur duyuyoruz ve tekrar güzel olmasını temenni ediyorum” halinde konuştu.

“Her türlü takviyesi sağlıyoruz”

Başkent Granfondo Bisiklet Yarışlarının muvaffakiyetle geçmesini temenni eden Arunç, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü takviyesi sağlıyoruz, sağlayacağız. Ankara Büyükşehir Belediye liderimiz Mansur Yavaş’ın bize bir tembihi var; Türk sporuna ve atletine hizmet etmek. Bu yarışlarda da paydaşlarımızla birlikte başarılı gün geçireceğimizi umut ediyorum. Hepinize hayli teşekkür ederim saygılar” diye konuştu.

“Türk halkı bisikleti seviyor”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, bugünün not alınması gereken epeyce değerli bir gün olduğunun altını çizdi. Türk halkının bisiklet kullanmayı sevdiğini belirten Akyön, “Türk halkı bisikleti seviyor. Çocukluk sevdamız, okul sevdamız, karne sevdamız ve ailece bir ortada yapabileceğimiz en spor kısmı bisiklet. Bunun öteki bir yolu yok. Bunu nerede görüyoruz? Granfondo müsabakalarında görüyoruz. Ankara’da bu biçimde bir yarışı yapmaya yürek edemedik. Yolundan ve emniyetinde dolayı yürek edemedik, ama bugün o kadar hoş bir tertibe mesken sahipliği yapan İtimat Hastaneleri’nin pahalı yöneticilerine, sponsorlara ve sizlere sonsuz teşekkür ediyorum ki Ankara’da bir birincisi başlattınız, bu birinci milat olacak ve Ankara’nın kültürde, sporda, tanıtımda, turizmde, sıhhatte, etrafta bir numara bulunmasına yol açacaktır” diye konuştu.

“Bu aktiflik bizim için bulunmaz bir nimet”

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Ankara Kültür ve Turizm Vilayet Müdürü Ali Ayvazoğlu ise şunları kaydetti:

“Başkente bu tertibi kazandıran, bu tertibin bulunmasına vesile kılan tüm paydaşlara, dayanak veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Bu aktiflik bizim için bulunmaz bir nimet. Bu açıdan bu aktifliğin gerçekten Ankara’ya kazandırılmış olması ve hem kısa hem uzun parkurlar halinde düzenlenip kentin tanıtımına vesile olacağından dolayı epeyce memnun olduğumu tabir etmek istiyorum. Biz Kültür ve Turizm Vilayet Müdürlüğü olarak bu cins aktifliklerin, faaliyetlerin artarak devam etmesinden yanayız. Memleketler arası seviyede olmasından yanayız. Kendimizi bu manada dünyaya anlatacak, kentimizi dünyaya açacak sahip olduğumuz hoşlukları dünyaya anlatacak aktifliklerin mesken sahipliğini yapmak istiyoruz.”

Granfondo, uzun parkuru 103, kısa parkuru 54 kilometre olmak üzere 2 parkurdan oluşan yarış Anıttepe Koşu Parkuru’ndan başlayarak Mogan Gölü’ne uzanarak yeniden başladığı noktada son bulacak. Yarış için parkurun belli bölgelerinde sportmen beslenme, sıhhat ve genel gereksinim istasyonları bulundurulacak.

İHA

Okumaya devam et...