Ulusal dövüşçü Emre Karaca, beslenme tertibini anlattı

BOTR

Aktif Üye
Eskişehir’de yaşayan Ulusal kick boksçu Emre Karaca, güzel bir atletin evvela kendi bedenini tanıdığını daha sonrasında ise müsabaka takvimine göre beslenme programını düzenlemesi gerektiğini vurguladı. Her bir bireyin bedensel özelliğine bakılırsa diyetlerinin çeşitlenebileceğini ve idman programlarının kendisinde meydana getirebileceği sonuçların farkında olabileceğini belirten Karaca, her insanın tıpkı sistemde emsal sonuçları alamayacağının da altını çizdi. 11 Kasım tarihinde Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Karaca, “Yaptığınız spor kolu ne olursa olsun karbonhidrat tüketimi atletin vazgeçilmezidir” biçiminde konuştu.

“Sıklet atletleri olarak hem formumuzu tıpkı vakitte kilomuzu korumalıyız”

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan bir atlet olarak günlük uyguladığı diyetten bahseden Karaca, “İkisi sarı, beşi beyaz olmak üzere her sabah en az 7 yumurta yiyorum. Onun haricinde yeşillikler, peynir ve zeytin ile sabah öğünümü tamamlıyorum. Öğlen vaktinde ise her atletin da yapması gerektiği üzere pirinç tüketiyorum. Yaptığımız iş hayli efor sarf ettirdiğinden dolayı karbonhidrat gereksinimimi oradan karşılıyorum. Pirincin yanında ise bir gün kırmızı et başka gün tavuk ile geçiştiririm. Akşam öğününe gelmedilk evvel de kahve ile birlikte ceviz, fındık, badem ve çerez kümesinden oluşan orta öğünüm var. Bunun akabindeyse erken saatlerde yavaşça bir akşam yemeği tercih ediyorum. Zira sıklet atletleri olarak hem formumuzu tıpkı vakitte kilomuzu korumak zorundayız. Günde kesinlikle bir tane meyve yerim ve saat 17’den daha sonra kolay kolay bir şeyler yiyip içmem” tabirlerini kullandı.

“Kilo durumuma göre pirincin gramajı ile oynuyorum”

Mevsimsel olarak kalori yakım süreçlerinde de farklılık olabileceğini lisana getiren Karaca, “İnsanoğlunun genç kalmasının sırrı tam olarak böyledir. Yarış olmadığında elbette şeker muhtaçlığımızı, ekmek, hamur vs. rahatlıkla yiyebiliyoruz. Ama yarışa yaklaşırken mesela 250 gram pirinç yiyorsam bir hafta kala 100 grama kadar düşüyor. Kilo durumuma göre pirincin gramajı ile oynuyorum. Mevsimden dolayı kalori yakımı yaza nazaran pek olmuyor. Ben de kışın bilhassa atletlerime ringlerden çıkmamalarını öneriyorum ve nabız yüksek olmak üzere tempolu bir biçimde idman yaptırıyorum” diye konuştu.

İHA

Okumaya devam et...