Ulusal motosikletçiler, Dünya Supersport Şampiyonası’na hazırlanıyor

BOTR

Aktif Üye
2021 döneminde Dünya Supersport Şampiyonası 600 cc’de genel klasmanı 5. sırada tamamlayan RedBull sportmeni Can Öncü ve 300 cc’de genel klasman 3.’sü Bahattin Sofuoğlu, bu dönem hazırlıklarını dorukta yer almak için sürdürüyor. Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan pistte çalışan ulusal motosikletçiler, şampiyonluk hedefliyor. Ulusal atletler, farkı ekiplerde yer alarak nisan ayında gerçekleşecek olan şampiyonada Türkiye için gaza basacak.

Can Öncü: “Bu yıl şampiyon olmak istiyorum”

Yeni dönem hazırlıklarının âlâ gittiğini belirten Can Öncü, “Geçen yıl yapılan son 4 yarışın 2’sinde podyum yapmıştım. Bu yıl yapılan 2 tane test vardı, bunlardan birinde 2. oldum. Son testte de pist rekoru kırarak birinci oldum. aslına bakarsanız geçen yıl ve bu yılki gelişimlerime baktığım vakit kendimi epeyce daha keyifli hissediyorum. Zira bu yıl şampiyon olma ihtimalimiz var ve bu yıl şampiyon olmak istiyorum. İdmanlarımı sürdürüyorum, bunun için elimden geleni yapacağım. 2 hafta daha sonra yarışlar var, birinci yarışta da fazlaca sevdiğim bir pist olmamasına karşın kazanmayı hedefliyorum. Bütün yarışları kazanmak isterim doğal ki ancak epey güç bir şey, zira dünya şampiyonasında herkes fazlaca süratli. Lakin olağan elimizden gelenin en uygununu yapacağız, hiç bir şey imkansız değil” dedi.

Bahattin Sofuoğlu: “Hedefimiz Avrupa şampiyonluğu”

Gayelerinden bahseden ulusal motosikletçi Bahattin Sofuoğlu ise, “Önceki dönem kapandığından beri yeni dönem için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada daima birlikte idmanlar yapıyoruz. bununla birlikte yurt haricinde yarıştığımız kadrolarımızla da dönem öncesi testlerine gittik ve orada da hazırlıklarımızı tamamladık, hoş sonuçlar aldık. Şu anda son dokunuşları yapmak üzere iki haftamız kaldı. Bu son iki haftada da elimizden geldiğince, en hoş biçimde hazırlanıp döneme hoş bir biçimde başlangıç yapmak istiyoruz. Hepimiz birbirimizden bir şeyler kazanıyor ve kendimize yeni şeyler katıyoruz. İdmanları haftanın her günü yapıyoruz. Rekabeti fazlaca seviyorum, zira rekabet insanı geliştiriyor. Tek sürdüğümüz vakit hiç bir işe yaramıyor. kimi vakit tek sürmek durumunda kalıyoruz, bu biçimdelarda kendi vakit içindeyıcımı takıyor ve kendi zamanımla kendim yaşıyorum. Zira rekabet olmadığı vakit gelişim olmuyor. O yüzden biz bu rekabetten dolayı epey şanslıyız. Bu dönem Avrupa kategorisinde yarışacağım. Alışılmış ki şampiyon olmak istiyorum ancak birinci kere gireceğim bir kategori. Motorumu hayli seviyorum, hayalimdeki motordu ve grubumu da birebir biçimde. Sevdiğim işi daha hayli severek yapacağım. Gayemiz Avrupa şampiyonluğu, döneme hoş başlarsak inşallah devamı gelecektir. Gayemin doğrultusunda ilerlemeye çalışacağım” diye konuştu.

İHA

Okumaya devam et...