Uyumluluk Modu Nasıl Açılır ?

Temelli

Global Mod
Global Mod
Uyumluluk Modu Nedir?

Uyumluluk Modu, bir işletim sisteminin veya bir programın eski bir sürümüyle uyumlu hale getirilmiş özel bir çalıştırma modudur. Genellikle daha eski bir yazılımın, daha yeni bir işletim sistemi veya yazılım versiyonuyla uyumlu olmadığı durumlarda kullanılır. Bu mod, daha eski yazılımların daha yeni bir ortamda sorunsuz çalışmasını sağlar. Özellikle büyük işletmeler veya kurumsal kullanıcılar için, eski yazılım sistemlerine bağımlılık devam edebilir ve bu nedenle Uyumluluk Modu önemli bir gereklilik haline gelir.

Uyumluluk Modu Nasıl Açılır?

Uyumluluk Modu'nu açmak için birkaç farklı yol vardır, ancak en yaygın olanı Windows işletim sistemlerinde bulunan Uyumluluk Ayarları'nı kullanmaktır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:

1. Başlat Menüsü'nü Açın

İlk adım olarak, Windows işletim sisteminizde Başlat Menüsü'nü açın. Başlat Menüsü genellikle ekranın sol alt köşesinde bulunur ve tıklamak için fareyi kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, Windows tuşuna basarak Başlat Menüsü'nü açabilirsiniz.

2. Arama Kutusu'na "Uyumluluk Ayarları" Yazın

Başlat Menüsü açıldıktan sonra, arama kutusuna "Uyumluluk Ayarları" yazın. Bu, Uyumluluk Ayarları'nı bulmanıza yardımcı olacaktır. Ardından, arama sonuçları arasında çıkan "Uyumluluk Ayarları"na tıklayın.

3. Uyumluluk Ayarları'nı Açın

"Uyumluluk Ayarları"nı tıkladıktan sonra, yeni bir pencere açılacaktır. Bu pencere, Uyumluluk Modu'nun ayarlarını değiştirmenize olanak tanır.

4. Uyumluluk Modu Seçeneklerini Ayarlayın

Açılan pencerede, "Bu programın daha eski bir sürümüyle çalıştır" seçeneğini işaretleyin. Ardından, açılır menüden uyumlu bir işletim sistemi seçebilirsiniz. Örneğin, Windows XP veya Windows 7 gibi eski bir işletim sistemi seçebilirsiniz.

5. Ayarları Kaydedin ve Uygulamayı Başlatın

Uyumluluk Modu seçeneklerini ayarladıktan sonra, "Değişiklikleri Uygula" veya "Tamam" gibi bir düğmeye tıklayarak ayarları kaydedin. Ardından, uyumlu hale getirmek istediğiniz programı veya uygulamayı başlatın. Artık bu program, seçtiğiniz uyumluluk moduyla çalışacaktır.

6. İşlemi Kontrol Edin

Son adım olarak, programın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer her şey yolunda gitmişse, artık programınızı daha yeni bir işletim sistemi üzerinde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak hala bir sorun yaşıyorsanız, farklı bir uyumluluk modu deneyebilir veya diğer ayarları gözden geçirebilirsiniz.

Uyumluluk Modu'nun kullanımı, eski yazılımların daha yeni bir ortamda çalışmasını sağlamanın etkili bir yoludur. Bu adımları takip ederek, eski yazılımlarınızı güncel bir işletim sistemi veya yazılım versiyonuyla uyumlu hale getirebilirsiniz.