Viva’nın kızı Alexandra Auder, hikayesini yeni bir makaleyle anlatıyor

dunyadan

Aktif Üye
Yoga, faturaları ödeyen bir tesadüftü. Bayan Auder, “Üniversiteden sonra şehre geri döndüm ve bir arkadaşımla Ludlow Caddesi’nde yaşadım” dedi. “Kitabımı satmaya çalışırken depresyonda kanepede uzanıyordum.” Bu onun teziydi, Viva ile hayat hakkında bir hikaye yazmaya yönelik ilk girişimiydi.

“Düşündüm ki, ‘Ne oluyor? Buna hazır değilim” diye devam etti. “Nasıl bir iş bulacağımı bilmiyordum. Bunu daha önce hiç görmemiştim. Sadece bu tuhaf sanatçıları görmüştüm. Garson olabilirdim ama ünlü bir aktris olma ya da işi gerçekten yapmadan bu kitabı satma gibi ender bir fikrim vardı.”

Yoga, dedi, onu kanepeden kaldırdı. Öğretmenliğe başladı ve Bard’dan mezun olan Bay Nehéz’in yanına taşındı. Ona yakındaki Tivoli’de bir süre şehrin tek yoga oyunu olan bir stüdyo kurdu ve kariyeri başladı. “Kafamda ‘Bunu sadece birkaç yıl yapacağım’ gibiydim” dedi.

Kitap çoğunlukla kayboldu. Sık sık el yazmasını çıkarır ve onu durdurana kadar kocasına pasajlar okurdu. Annesi de erken okudu ve sonunda ona “Sevgili Anne” kitabı adını verdi. Bayan Auder ve kocası, bir sanat sergisine hazırlanırken onu takip eden 2004 yapımı “Viva Viva” adlı kısa filmde de Viva’yı sinematik olarak keşfettiler. Ancak 2019’da Bayan Auder’in yoga hicivleri dikkat çektiğinde, kitabı son bir kez satmayı deneyebileceğini düşündü.

Viva son versiyonu okumadı. Yine de büyük kızıyla gurur duyuyor, bir röportajda hikayesinin sonunda yayınlandığını söyledi. Bay Auder sahip olmak kitabı okuyordu ve kızının deneyimlerini özümsediğinde nefesini tutmak için okumaya ara vermesi gerektiğini söyledi ve küçük bir suçluluk duygusuyla onun karmaşık yetiştirilme tarzıyla nasıl başa çıktığına ve “ustalıkla kaleme alınmış düzyazısına hayret etti. ”

“Beni Eve Arama” iyi yapılmış, mizah açısından kötü ve çoğu zaman yürek burkan. Bayan Auder, “Viva gibi olmamaya çalışmanın beni uzaklaştırdığından her zaman korkmuşumdur” diye yazıyor. Bir gün aile terapisinde, yazdığı gibi, kızı Lui onu tam olarak bununla suçladı. Oturum, Bayan Auder’ın üniversiteden mezun olmasından önceki gece, Bayan Auder Bay Nehéz’in dolabına saklanırken Viva’nın bir Yunan trajedisindeki bir karakter gibi uluyarak Tivoli sokaklarında dolaştığı gecenin anılarını geri getiriyor.