Yasemin Adar Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonası başladı

BOTR

Aktif Üye
Ulusal güreşçi Yasemin Adar ismine düzenlenen U17 ve U20 Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası Açılış merasimine Balıkesir Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Vilayet Protokolü ve federasyon yetkilileri katıldı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize bayanlarda güreşte birinci madalyalı atlet olarak tarihe geçen Ulusal Atlet Yasemin Adar, şampiyonanın açılış merasiminde Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz ve Balıkesir Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Lokman Arıcıoğlu’na plaket takdim etti.

Üst üste 4 kere Avrupa Şampiyonluğunun yanı sıra Dünya Şampiyonluğu ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda üçüncü olarak ülkemize bayanlarda güreşte birinci madalyayı alan ve Türkiye Güreş Federasyonu İdare Konseyi Üyesi de olan Yasemin Adar ismine başlayan şampiyona 12 Mart’a kadar devam edecek. Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda başlayan U17 ve U20 Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonasına hayli sayıda vilayetten atletler katılıyor.

Şampiyonanın açılışında düzenlenen merasimde konuşan Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz, bu şampiyonanın her yıl Dünya Bayanlar Günü münasebetiyle klâsik hale taşıdığını müjdeledi. Lider Yılmaz; “Hafta uzunluğu sürecek şampiyonada gayret edecek, mindere çıkacak tüm güreşçi kardeşlerimize muvaffakiyetler diliyorum” biçiminde konuştu.

Balıkesir Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Lokman Arıcıoğlu; Vilayetimizin farklı branş ve kategorilerde biroldukça ulusal ve memleketler arası tertiplere konut sahipliği yaptığını belirtti. Vilayet Müdürü Lokman Arıcıoğlu; Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen sportmenler, antrenörler ve hakemlere beğenilen geldiniz diyerek Balıkesir’de konuk etmekten memnuniyet duyduğunu tabir etti. Vilayet Müdürü Arıcıoğlu “Türk Bayan güreşinde yeni bir sayfa açan vilayetimizin gururu Yasemin Adar’ın çabası ve azmi ve başarılarıyla gurur duyuyoruz. Maksadımız, onlarca Yaseminler yetiştirip, bayan güreşini doruğa çıkarmak. Şampiyonada gayret eden tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

İHA

Okumaya devam et...