Yazıtların arasında geziniyor musunuz? Angie Kim’e söyleme.

dunyadan

Aktif Üye
Pek çok okuyucu için kitabın başındaki sayfalar, ilk bölüme gelmeden önce hızla çevirmeniz gereken kağıt parçalarıdır. Bu anlaşılabilir bir durum; İthaflar şifreli olabilir ve telif hakkı bilgileri başka birine yönelikmiş gibi görünebilir. Ancak epigrafın bulunduğu sayfaya geldiğinizde yavaşlamak istemenizin nedeni şu: Bu, bir yazarın iş başındaki zihnine bir bakış sunuyor.

Angie Kim’in çok satan kitabı Happiness Falls’ın başlangıcında, romanı yazmaya neyin ilham verdiğini açıkladığını söylediği üç alıntıyı düşünün.

Nihayetinde Kim, Emily Dickinson’dan alıntılar seçti (“Geçen gün bir dünya kaybettim!/Onu bulan var mı?”); Stephen Hawking (“Dışarıda çılgın bir dünya var. Meraklı olun”); ve “Küçük Prens” kitabının üçlünün en önemli parçası olduğunu söyleyen Antoine de Saint-Exupéry.

Kim kitapla ilk kez Seul’de çocukken karşılaştı – “Korece okudum, belki de hikayeyi annem bana anlattı ya da ben küçükken okudu, emin değilim” – ve daha sonra Fransızca derslerinde okudu. ortaokulda. Hikaye, hukuk okurken ve yakın bir arkadaşının düğününde nedime olarak hizmet ederken üçüncü kez Kim’in eline geçti. Kim, “Benden tilkiyi evcilleştirmeyle ilgili bir sahneyi okumamı istedi” dedi. “Küçük Prens’i ilk kez İngilizce okudum.”

Kim, “Mutluluk Şelalesi”ni yazarken gelinin hediyesi olan kitabın “özel ve anlamlı” nüshasını yeniden inceledi. Bu kez, “hikâyeler hakkında neye inandığımız ve bunların kalplerimizde nerede yer aldığına dair sorular” da dahil olmak üzere sona çok dikkat etti. hikayenin epigrafında yer alan kısmı: “Çölde bir kum tepesine oturuyorsun, hiçbir şey görmüyorsun, hiçbir şey duymuyorsun.” Ama sessizliğin içinde bir şey zonkluyor ve parlıyor. “Çölü bu kadar güzel yapan şey” dedi Küçük Prens, “bir yerlerde bir kuyunun saklanması.”

Kim şunları söyledi: “Yüzeyin altında görünmez bir şeyin yattığına dair bu alıntıyı çok beğendim. Bir şeyi güzel yapan da budur.” Şöyle ekledi: “Kitaba bu anlamı vermek istediğimi düşündüm.”

Kim’in epigrafının bölümleri mutlaka birbirine “uymak” zorunda değildir ve uyması da gerekmez; Sitenin amacı bu. “Bu eklektik; bu üç şey birbirinden çok farklı görünüyor” dedi. Ama bir atmosfer yaratıyorlar, hikayeden ne bekleneceğine dair bir fikir veriyorlar. Ve Kim, ne tür bir okuyucu olursanız olun, umarım “Happiness Falls” aradığınız şeylerin bir kısmını içerir: “Sadece onu aramalısınız.”

Elisabeth Egan, kitap inceleme editörü ve Bir Pencere Açılır kitabının yazarıdır.