Yol gezileri, yaz tatilleri ve daha fazlası için en iyi sesli kitaplar

Beni dinleyin: Yürüyüşler ve bisiklet gezileriyle yaz, uzun sesli kitaplar için mükemmel bir mevsimdir. Demek istediğim, kuşların cıvıltısı oldukça güzel. Ama üç saat boyunca değil.

Geleneksel bilgelik, bir plaj okumasıyla veya bu durumda bir plaj sesli kitabıyla yetinmeniz gerektiğini söylüyor. Ve inanın bana, Emma Rosenblum'un Kötü Yaz İnsanları gibi eğlenceli, seksi polisiye romanlarını seviyorum. Ama bunu, Ateş Adası kıyılarının (Rosenblum'un romanının geçtiği yer) sonsuz derecede uzakta göründüğü kışa saklıyorum.

Yazı daha zorlu projeler için kullanın. Çocukların kampa gittiği ve hayatın genel olarak yavaşladığı yaklaşık 10 hafta boyunca uzun sesli kitapların mükemmel bir arkadaş olduğunu keşfettim.

Aşağıda en sevdiğim büyük boyutlu sesli kitaplardan bazıları bulunmaktadır.

50+ saat

ÖLEN ÇİMLER, William T. Vollmann

Vollmann tam olarak erişilebilirliğiyle tanınmıyor (ilk romanı böcekler ve elektrikle ilgiliydi), ancak Ölen Çimen, 1877'deki Nez Percé Savaşı'nın dikkat çekici bir şekilde okunabilir bir anlatımıdır ve Henry Strozier'in hassas anlatımıyla daha da okunabilir hale gelmiştir. Tuğgeneral Oliver Otis Howard, Montana ve Idaho'da Hintli düşmanlarını avlarken, hikaye çarpıcı manzaranın üzerinde yükseliyor ve ardından aşağıdaki insanların kalplerine bakıyor. İnan bana, zaman uçup gidecek.

Ayrıca şunları okuyun: Robert Burton'ın “Melankolinin Anatomisi”; Leo Tolstoy'un “Savaş ve Barış” adlı eseri

40+ saat

KENDİ ŞARTLARIYLA: Nelson Rockefeller'ın Hayatı, Richard Norton Smith

Burada Rockefeller kardeşlerin yeni toplumsal sorumluluklar üstlendiği üçüncü kuşakta ünlü bir Amerikan ailesi var. Nelson aralarında en hırslısı ve belki de en trajik olanıydı çünkü başkan olma girişimi boşanma nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. Paul Michael (“Da Vinci Şifresi”) onurlu bir özgüvenle anlatıyor.

Lucy Ellmann'dan “Ördekler, Newburyport”

Ohio'da bir kadın hayat hakkında düşünüyor. Hastalık, evlilik ve Laura Ingalls Wilder hakkında. Geçimini sağlamak için yaptığı kekler konusunda endişeleniyor. Ve sonra bir dağ aslanı var. 2019'un bu olağanüstü romanı tek bir cümleyle yazılmış ve 1000'den fazla sayfayı kapsıyor. Stephanie Ellyne'in enerjik anlatımıyla geliştirilen bir nitelik olan hayatla atıyor.

Ayrıca şunu deneyin: Haruki Murakami'nin “1Q84”ü; Ian Kershaw'dan “Hitler”

30+ saat

GÜCÜN AKTARIMI, Robert Caro

Caro'nun LBJ hakkındaki ansiklopedik biyografisinin dördüncü cildi, sert Teksaslı'nın, Ivy League öğrencilerinden oluşan bir hükümetin yabancısı olan John F. Kennedy'nin başkanlığında başkan yardımcısı olmasıyla başlıyor. Ama sonra Dallas'ta üzücü bir öğleden sonra gelir. Değerli tarihçimiz Caro, Johnson'ın Kongre'ye nasıl enerji verdiğini ve Sivil Haklar ve Büyük Toplum Kanunları ile kederli bir ülkeyi nasıl dönüştürdüğünü heyecan verici bir şekilde anlatıyor.

GRAVITY'NİN GÖKKUŞAĞI, yazan: Thomas Pynchon

George Guidall en iyi sesli kitap anlatıcılarından biridir ve Pynchon'un başyapıtına ilişkin yorumu, Tyrone Slothrop'un seks partileri ve Nazileri de içeren Avrupa'daki çılgın yolculuğunu, Malcolm X'in olduğu bir sahneyi ve pek çok balistik sahneyi yakalarken nedenini hemen açıklıyor. Anlatması daha zor bir kitap ya da bu işi Guidall kadar iyi yapabilecek birini hayal edemiyorum.

DAVID FOSTER WALLACE OKUYUCU

Wallace'ın muazzam başarısı korkutucu olabilir ama Reader, onun kurgusal ve kurgusal olmayan çalışmalarının mükemmel bir özetidir. Parçaların çoğu profesyoneller tarafından icra edilse de Emmy ödüllü Bobby Cannavale, Wallace'ın annesi Sally ve 2008'de ölen Wallace'ın kendisi de konuk oyuncu olarak yer alıyor.

Şunu da deneyin: Abraham Verghese'nin “Suyun Anlaşması”; George Eliot'tan “Daniel Deronda”; Randy Shilts'in “And the Band Played On” adlı eseri

20+ saat

YEDİ CİNAYETİN KISA HİKAYESİ, Marlon James

Sözde 1976'da Bob Marley suikastını konu alan ama aslında Jamaika'nın öyküsü olan bu sürekli değişen romanı bir dizi anlatıcının (sayıca yedi) ele alması çok uygun. Kısa Tarih, James'in çığır açan romanıydı ve 2015'te Man Booker Ödülü'nü kazandı. Hikâye anlatma sanatı hiçbir şekilde düzyazının yoğunluğundan aşağı değildir; Ekransız sinemaya olabildiğince yakın.

GİZLİ HİKAYE, Donna Tartt

Modern Amerikan kanonunun en zeki polisiye romanlarından biri, New Hampshire'daki cennet gibi bir üniversitede geçiyor. Hikayeyi Tartt kendisi anlatıyor; Mississippi'den gelmesine rağmen sesi ne Derin Güney'e ne de New England'a ait. Romanın kendisi gibi, tamamen kendisine ait.

KURT SALONU, Hilary Mantel

Evet, karakterleri takip etmek için basılı romana başvurmanız gerekebilir, ancak Mantel sizi 16. yüzyıl İngiltere'sinin ve onun yorulmak bilmeyen kahramanı Thomas Cromwell'in hayatının daha da derinlerine çektiği için bu çabaya değer. Tanınmış bir İngiliz aktör ve besteci olan anlatıcı Simon Slater, bu yolculuğu daha da zenginleştiriyor.

RASTGELE AİLE, Adrian Nicole LeBlanc

LeBlanc, uyuşturucu ve suçla, erken hamilelikle ve yoksullukla mücadele eden Güney Bronx'lu bir ailenin sanal bir üyesi olarak on yıldan fazla zaman geçirdi. Roxana Ortega'nın anlatımının tonu her zaman metne tam olarak uymasa da, LeBlanc'ın röportajı hassas ama didaktik değil; New York'un en çok ihmal edilen bölgesinin cilasız bir portresi.

Ayrıca şunları deneyin: Garrett M. Graff'ın “Watergate”i; Barbara Kingsolver'ın yazdığı “Demon Copperhead”; Lenin'in Mezarı, David Remnick