Yurt dışı tedavi masraflarını nasıl ödenir?

dunyadan

Aktif Üye
Yurt dışı tedavi masraflarını nasıl ödenir?
Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışı tedavi giderlerinde uygulama birliği sağlanması amacıyla 81 ilin milli eğitim müdürlüğüne yazı gönderdi.

Bakanlığın göndermiş olduğu yazıya bakılırsa;

1- Bakanlıklar arası Ortak Komisyon sonucuyla yurt dışına gönderilenler de, 5510 sayılı Kanunun 66. maddesinin (b) bendinde yer alan “sürekli bakılırsavler yurt dışına bulunanlar” gibi değerlendirilir.

2- Sürekli nazaranvler yurt dışına bulunanlar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları ve yurt haricinde beraber yaşadıkları kişilerin sağlık giderleri acil hal olup olmadığına bakılmaksızın ödenir. Ancak 5510 sayılı Kanunun 64. maddesinde yer alan sağlık giderleri ödenmemektedir.

3- Geçici gorevle (altı aya kadar süre ile) yurt dışına bakılırsavlendirilenlerin sadece kendisine ait acil hallerdeki sağlık hizmetleri ödenmektedir. Bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık giderleri ise ödenmemektedir.

4- Yurt dışı tedavilerine ilişkin giderler önce personel tarafınca ödenmekte, daha sonrasında ise tedavi evrakları Eğitim ataşeliği/müşavirliği tarafınca il milli eğitim müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

İŞTE MEB’İN RESMİ YAZISI

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.