Bosch ve Lincoln avukatını hayal etti. Her şey LA ile başladı

amerikali

Aktif Üye
10 Aralık'ta Michael Connelly, Hollywood Tepeleri'ndeki evinin arkasındaki terasta durdu ve 38 yıldır yazdığı cömert bir şehre baktı. Hogwarts'ın kuleleri Universal Studios'ta vardı. Her iki yönde de istikrarlı bir şekilde akan 101 otoyol vardı. Bir ağaç yamacına ve soyma üzerine başlayan Hollywood işareti vardı.

Rüzgarın yönüne bağlı olarak, Connelly, dumanın Malibu'daki akan ateşten koklayabileceğini söyledi. Sonra Pinto'nun Chihuahua karışımıyla, mutfağı ve aile odasında her sabah 5 veya 6'da yazmaya başladığı ofise hızlı bir zulüm sağladı.

“Güneş bu dağların üzerine çıkıyor,” dedi Connelly, başka bir iğne manzarasına sahip bir pencereye kendi sert örtüsünün bir rafını gösteriyor. “Sadece bu anı seviyorum. Bana şehirde izleyen tek kişi olduğumu hissettiriyor. “

68 yaşındaki Connelly, 1 numarada bir dizi en çok satan da dahil olmak üzere 40 kitap yazdı ve dünya çapında 89 milyondan fazla kopya sattı. Netflix'te “Lincoln Avukat” ve Amazon'da “Bosch” ve “Bosch: Legacy” nin baş yapımcısıdır. (“Bosch: Legacy” 27 Mart'ta üçüncü ve geçen sezon başlar.) Aynı zamanda bir podcaster. Oh, ve 2025 için iki roman planladı – 20 Mayıs'ta çıkan “Nightshade”, yeni bir dedektif ve bu yaz başlayan başka bir Amazon şovu olan “Ballard”.

Connelly, polis memurları, avukatlar ve onlara sızan ve onları ortaya çıkaran perişan yeraltı dünyalarından çoğu hikayede görülebilir. Kişi kendisini gün doğumu için bir adam – ya da chihuahuas – olarak aldığını hayal edemezdi, ancak çalışmaları özellikle Los Angeles'ta belirli bir hassasiyet içeriyor. Connelly, buch tarafından buch tarafından şehre dönmeye devam ediyor, burada okyanus, sırık avuç içi ve yerel su deliklerinde samimi sohbetler manzaralı karanlık, şiddetli hikayeler kullanıldı.

“Burada bir gerilim var,” dedi Connelly Los Angeles hakkında. “Burası herkesin geldiği ve uzun bir mola aradığı bir yer, ama herkes istediklerini almıyor. Ben şanslı olanlardan biriyim. “

Connelly, Raymond Chandler, Ross MacDonald ve Joseph Waugudast'tan dedektif roman ülkesini aldı ve hatta Florida'nın Fort Lauderdale'de bir genç olarak ayak izlerine adım atmak istediğini biliyordu. Bunun yerine babası gazeteciliğe tavsiyede bulundu. 20'li yaşlarının sonlarında Connelly, pirzolalarını Güney Florida'da suç muhabiri olarak hak etti. Ayrıca yayınlanmamış iki kitap da yazdı.

Connell, “Bir aileyi ve Linda ile yaptığım işi erteledik” – 40 yaşındaki karısı – “Romanlarda çalışmak için haftada dört gece ve bir hafta sonu günü alacağımdı.” Dedi. “10 yıl sürdü.”

Bir roman yazarken “Son Salıncak” ı almadan önce Connelly, gün boyunca işinde bir şeyler yükseltmeye karar verdi. Chicago, Denver, Orange County ve Los Angeles'taki gazetelere başvurdu. Connelly, “Beni işe alan ilk kişiyle gitmek istedim ve neyse ki LA zamanıydı.” Dedi.

1987'de, yeni görünüşüne başlamadan önceki hafta sonu, hırsızlar, La Cienega Bulvarı'ndaki bir fırtına çıkışından bir kasaya daldırarak Amerika Yerel Bankası'nın bir şubesinden 91.000 ABD doları soydu.

Suçla ilgili bir brifingden sonra, Connelly kendini LAPD cinayeti olan bir LAPD dedektifinin Harry Bosch adlı benzer bir saldırısının incelendiği ilk yayınlanmış kitabı olan “Black Echo” (1992) ile tanıştırdı. Haberler'ın bir eleştirmeni, kitabı “büyük erkeklerin macera kitabının bir parçası”, “ayak bilekleriyle okudukları – sadece bitene kadar” bir hikaye olarak nitelendirdi.

Connelly bir Edgar ödülü aldı, ancak raporlamayı bırakmaya hazır değildi.

“LA Times'da yapmam gerekenden daha uzun süre kaldım çünkü basın pasımın beni ihtiyacım olanı tuttuğunu düşündüm,” dedi polis kaynaklarına ve hikayelerin gelişimi hakkında bir iç çizgiye taşındı. Zamanla Connelly, muhbirlerinin makale için ne yazacağı konusunda endişelenmeleri gerektiğinden daha kısa bir süre sonra buldu.

Basın kartı hala masasının üzerinde asılı duruyor – Schuhleder'in anısı anlatılan bir hikayenin arkasında. Connelly'nin makalelerinden bazıları “Suç Beat” (2006) 'da görünür, “Şair” den alıntı ile başlayan tek kurgu dışı kitap (1996): “Ölüm benim ritim. Ondan geçimini sağlıyorum. “

Dizisi sırasında yaşlanan Bosch gibi, Connelly'nin diğer ana karakterleri de gerçek hayatta geçtiği insanlarla karşılaşmalardan çıktı. Lincoln avukatı Mickey Haller, Connelly'nin arabasında çalışan bir defans oyuncusu ile sohbet ettiği bir Dodgers oyunundan sonra gerçekleşti.

“Dedi ki:” Kötü bir avukat olduğum için değil, “diye hatırladı Connelly.

Birkaç yıl sonra, Renée Ballard'ın ilham kaynağı Connelly Mizi Roberts, kahvaltıda LAPD'nin Rampart istasyonunun diğer tarafındaki bir restoranda bir araya geldi. O zaman soğuk kasa biriminde bir dedektif olan Roberts, Connelly'nin kaynaklarından biri olan ortağına katıldı. Connelly ona kolluk kuvvetlerinde kadın olmanın zorluklarını sordu.

Roberts, “Gördüğüm tek iş, cinsiyetçilik Hollywood olduğunda daha kötüydü.” Dedi. “Kadınların başarılı olması hala bir mücadele.”

Conny'nin ilk Ballard kitabı “The Late Show”, Mezarlık Katmanı'nda çalışan yatamaz bir dedektif hakkındaki 2017'de ortaya çıktı. Mevcut polis jargonunu kullanmasını ve bir kadının perspektifini temsil etmesini sağlamak için Roberts ile bireysel bölümlerin erken sayfalarını paylaşıyor.

Connelly'nin en çok satan bir yazar olduğunu bilmiyorsanız, onu bir beyzbol eğitmeni olarak ay ışığı değerleri, sesinin duyulması için toplamak zorunda olmadığı bir lise öğretmeni için karıştırabilirsiniz. Gardırobunda ekose, kutup polar ve yarım zip sweatshirt. Utangaç ve biraz sağlam ve Pig şapkalarında erkekler arasında bir Bogart filminde beklediğiniz kesilmiş bir staccato ile iletişim kuruyor.

Örneğin: “Kitaplarım bana bir hikaye anlatmaya başlıyor. Defender. Dedektif. Bazen daha büyük durumlarda bağlanırlar. Mümkün olduğunca giyinmeye çalışıyorum. “

Connelly'nin bazı kitapları, örneğin Kara Dahlia'nın kötü şöhretli durumunu ve “Dark Saatler” (2021) gibi, “The Bekleyen” (2024) içermeyen etkinlikler içermektedir. Bazı sırlar çözülür, diğerleri gelecek kitaplarda değil, diğerleri değil. Tek sabit, suç, ceza ve şehrin kendisidir.

Toplantımızdan bir gün önce Connelly, şehir merkezinde tarihi bir funüler olan Angels Flight'ta PBS şovu “Lost La” ile röportaj yaptı ve altıncı Bosch kitabında bir çığlık attı -çığlık attı: “İşini seviyorum!” Kameraların önünde bir şey gibi görünen Connelly değil, programın sunucusu Nathan Masters'da biraz hasta görünmediği ortaya çıktı.

“Tamamen anonim bir hayat yaşıyorum,” dedi Connelly. Bunu bu şekilde seviyor.

Conny'nin 20 yıllık editörü Asya Muchnick, “Ne kadar tekil olduğunu açıklamak zor. Hayalet yazarları kullanmıyor. Ortak yazarlar kullanmıyor. Kendi kitaplarını yazar ve araştırır ve bu alandaki uzmanlardan kontrol eder. “

Bu uzmanlar arasında iki avukat, emekli bir yargıç ve şimdi Amazon'un Ballard adaptasyonu danışmanı olan Roberts dahil olmak üzere kolluk kuvvetlerinde çalışan birkaç kişi, inanılmaz performansına rağmen oynadığı Connelly, 15 yıllık literatür müdürü ve web sitesini ve sosyal medyayı ele geçiren kız kardeşi de dahil olmak üzere küçük bir ekip tutuyor. Karısı Linda erken bir okuyucu. Gazetecilik okulunda bir araya geldiler ve “Nightshade” i taahhüt eden bir kızı var.

“Asla bir kelimem veya sayfa numaram yok,” dedi Connelly. “Yapmayı sevdiğim şey, hikayeyi günde bir adım taşımak. Bir bölüm olabilir. Diyalogun iyi bir alışverişi olabilir. Çok amorf. Sadece her sabah yazdığımda yılda bir kitabım olduğunu biliyorum. “

En çok satan suç yazarı olan Michael Koryta, bir kongrede Connelly ile tanıştığında 21 yaşındaydı. “Mike her zaman çalışıyor,” dedi Koryta. “Onunla seyahat ettim. Uçağa tırmanıyorlar ve bir film veya şekerleme izlemek için geri eğiliyorlar ve bakıyorlar ve dizüstü bilgisayarında Mike var. “

Koryta devam etti: “O bir yazar ve bir kişi olarak altın standarttır. Her kitap, hikaye anlatımının makro ve mikrofonunda, özellikle de Los Angeles'a aynayı tutma şekli.”

Aralık ayında Connelly yeni bir Lincoln avukat kitabı başlattı. Arsanın temellerini paylaştı – bir istemi – ve sonra şöyle dedi: “Gerçek olayların bana geçeceğinden gerçekten endişeliyim.”

Bunu yaptılar, ama Connelly'nin beklediği nedenlerden dolayı değil.

8 Ocak'ta Connelly, Orman Ateşleri Los Angeles'ın büyük bölgelerine indiğinde bir kitap etkinliği için Palm Springs'teydi. Mahalle tahliye edildi. Malibu'daki plaj evi yandı.

“Sağda Eaton Ateşinden dumanı gördük,” dedi Connelly daha sonra. “Solda Palisades'in parladığını gördük.”

Yine de ekledi: “Şanslıydık.” Sesindeki acı Bosch'un sloganını hatırladı: “Herkes önemli ya da kimse önemli değil.”

13 Ocak'ta Connelly, E -Mails aracılığıyla 100.000'den fazla aboneden oluşan E -Mail ile şehrin bültenindeki kayıplarını düşündü. “Bu yeni yeni mi?” yazdı. “Bize karşı dönmeye devam etmek için bu aşırı yolla yüzleşmek zorunda mıyız? Şimdi bir çölde bir şehrin inşası için bedelini ödemeli miyiz? “

Bu sona erdi: “LA'yı seviyorum, her zaman geri dönüyoruz.”

Tabii ki Conny'nin yangınlarla gerçekleşen romanı devam etti.

“2025'te yangından bahsetmeden Los Angeles'ta nasıl bir kitap alabilirim?” Dedi Connelly. Yıkımı mantıklı ancak sömürücü olmayan bir şekilde dahil etmek istedi. Görüş cesaretini kırıyordu, “Ben sadece dondum” dedi.

Bir hafta serbest bıraktı – sonsuzluk, ona ilk kez yazar bloğundan muzdarip olup olmadığını sormak yeterli görünüyordu. Ailesi ile zaman geçirdi, pinto gitti, helikopterleri izledi ve dumanı duman etti. Los Angeles'a yas tuttu.

“Etkilenmeyen kimseyi tanımıyorum,” dedi Connelly. “TV şovumdaki yirmi iki kişi evlerini kaybetti.”

Başladığı üzerine yeni bir hikaye koyarak romanını gözden geçirmenin bir yolunu buldu: “Doğru olanı yapıp yapmadığımı görmeye devam ediyor.”

Kitaba “kanıtlama alanı” denir. Ekim ayında görünüyor.

Bu arada Connelly tekrar gün batımlarına bakar. 10 Ocak'ta kaydedilen Technicolor ve Rauch Zor'un bir resmini yazdı.

“Bu ofis penceremden geliyordu.”