Röportaj: Rick Atkinson “günün kaderini” tartışıyor.

dunyadan

Aktif Üye
Bir e -mail röportajında Pulitzer kazanan Çimlerinde daha fazla yazar selamladı ve “Savaş ve Barış” daki bir karakter için bir “zayıflık” ortaya çıkardı. Scott Heller

Gece standınızda hangi kitaplar var?

Leo Damrosch, “Jonathan Swift: Hayatı ve Dünyası”; Ada Ferrer, “Küba”; Ron Chernow, “Warburgs”; David Petraeus ve Andrew Roberts, “Çatışma: 1945'ten Ukrayna'ya Savaşın Gelişimi”; Brian Capon, “Gärtner için Botanik: Bitkilerin Bilimine Giriş”; Ve torunları Sleepingak, Maurice Sendak, “Vahşi Şeylerin Nerede Olduğu”.

Kitaplarınızı nasıl organize ediyorsunuz?

“Günün Kaderi” için “Kitaplar” listem 19 cilt “George Washington gazeteleri” de dahil olmak üzere neredeyse yarısına sahip olduğum 2.500 unvanı aştı. Bu kitaplar ev ofisimden ve üçüncü katta, yazar tarafından alfabetik olarak kapanıyor. Amerikan Revolution Trilogy'de son gruba ihtiyacım olmadığı başlık İş arkadaşları. Bob Woodward tek başına uzun bir raf alır.

Çocukken ne tür bir okuyucuydunuz?

Acı ve orta. İlkokulda Hardy Boys ve Tom Swift'i yuttum ve genç bir genç olarak, “Tam Sherlock Holmes” ve “Ivanhoe” gibi kitapların büyüsünü ve Alfred Noyes '”The Highwayman” ve Longfell “gibi şiirlerdeki dilimizin büyülü ritmini keşfettim. William L. Shirers'ı okuyun “Üçüncü Reich'ın Yükselişi ve Düşüşü” ye kafama yaklaşık 15 fikir koyduğumda.

Okuduğunuz son harika kitap nedir?

Hilary Mantel'in “Ayna ve Işık”, Thomas Cromwell ve Henry VIII hakkında göz kamaştırıcı üçlemesinin son cilt. İlham almayı umarak “günün kaderini” yazarken yatmadan önce çok yavaş okudum.

En sevdiğiniz kurgu kahramanı veya en sevdiğiniz kahraman kim?

“Savaş ve Barış” dan Pierre Bezúkhov için bir zayıflığım var.

Kimsenin duymadığı en sevdiğiniz kitap nedir?

“Fatihler Yolu: 1945'ten itibaren Almanya'dan bir görgü tanığı raporu” Avustralyalı bir gazeteci Osmar White, “canlıların ölü meselesine sahip” sözleriyle tanık oldu. Eski bir savaş muhabiri olarak, Beyaz'ın bir şeyi serbest bırakmada sorun yaşadığını olağanüstü buluyorum.

Geniş “İngilizler geldi”, geldiklerinde gelirken ” Joseph J. Ellis bunu “Bir hikaye anlatmaktan ziyade bir argüman hazırlamakla daha az ilgileniyorlar.” Katılıyor musun?

Kesinlikle. Aramanızın bir hikaye anlatıcısı olması gerektiğine inanıyorsanız, bir polemik olmadığı için pişman olmaz. Ben de antikacı, pointillist ve yazar olarak anıldım. Tüm noktalarda suçlu.

Bir üçlemenin orta cildini yazarken zorluklar nelerdir?

Okuyucunun Cilt 1'i okuduğunu varsayamazsınız, bu nedenle sıkıcı olmadan küçük bir arka plan hikayesi entegre edilmelidir. Washington ve King George III gibi tekrar eden karakterler. Hikayede tekrar görüşürüz, ancak ikinci ciltte büyür, gelişir veya gelişirsek aşırı dönemem. Bir anlatı yazarı için, en önemli şey, hikayeyi hareket halinde tutmak için salınımı kullanarak ağaç tepelerinde bir gibbon gibi kırmaktır.

Editörünüzün bu kitapta baktığı en yararlı tavsiye neydi?

1987'den beri aynı editör John Sterling'e sahiptim. 1987'den beri kitabımın sekizinde de var. Bilgeliğini masamın yanında bir işarette bulunan dört kelimeyle bir ihtiyati tedbirle damıttım: katılın.

Bana daha fazla tanınmayı hak eden kitaptaki destekleyici bir karakterden bahsedin.

Büyük General Nathanael Greene askeri tarihteki okuyucular tarafından bilinir, ancak tüm Amerikalılar tarafından bilinmelidir. Rhode Island'ın harap bir Quaker'ı olarak, Kıta Ordusu'nda vazgeçilmez bir adam olarak Washington'da sadece ikinci oldu.

“Yüz veya daha fazla” arşivci, kütüphaneci ve tarihçiler yazılarıyla birlikte “Düzeltilmiş Elektronlar İçin” Teşekkürler. Açıklamak.

Bir bilgisayarı sadece bakarak kırabilirim. Onları tamir edenlere minnettarım.

Hükümetin kesintilerinin bir sonraki cildi araştırabilme yeteneğiniz üzerinde ne gibi etkileri var?

Covid birkaç yıl arşiv araştırması ve kütüphane ziyaretlerini geri yükleyecek kadar kötüydü. Burs nedeniyle, ulusal arşivleri baskı altına alan kısa bir süre, Kongre Kütüphanesi, Ulusal Savaş Alanı Parkları ve diğer kültürel tırnaklar olduğunu umuyoruz.

Başkanın bir kitap okumasını isteyebilirseniz, o zaman bir kitap okursanız ne olurdu?

John Hersey'in “Hiroşima”. Kısa.

Daha fazla yazar hakkında hangi konular istersiniz?

Yetenekli rakipleri tanıtma riski altında. Onu kavrayan ve ileten daha lirik sesler olursa, okuyucuların ne kadar grotesk olduğunu viseral anlama şansı o kadar iyi olur.

Edebi bir akşam yemeği partisi düzenliyorlar. Hangi üç yazar, ölü ya da canlı, davet ediyorlar?

Benjamin Franklin, Thomas Jefferson ve Amerikan Devrimi sırasında Parlamento üyesi olan Edward Gibbon, “düşüş tarihi ve Roma İmparatorluğu'nun Düşüşü” yazdı.